Ryggsmerter og CT

Spørsmål

Var på CT-røntgen på tirsdag, påvist skiveutglidning på ca. 0,5 cm. Lurer på om dette er mye. Har nesten ikke sovet på 3 uker, er helt utslitt, - kan noe gjøres med dette, eller er det noe jeg må "leve med"??? Kan verken hoste, le, nyse eller noe som helst........... Er rimelig fortvilet nå!!

Kvinne, 47 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

En CT-undersøkelse kan godt påvise en skiveutglidning uten at du kjenner noe som helst i ryggen, og motsatt kan du ha mye smerter uten at CT-undersøkelsen viser noe galt.

Det er sykehistorien din og de funn legen gjør når han undersøker deg som må avgjøre hvordan CT-funnet skal tolkes. 5 mm kan være mye hvis utglidningen klemmer på en nerve, men er det ingen nerver som affiseres av skiveutglidningen er det kanskje ikke den som gir deg ryggsmerter.

Hvis det er en skiveutglidning som gir deg symptomene er det vanlig å behandle med smertestillende og medisiner som demper hevelse i muskulatur, sener og bånd. Først hvis smertene ikke vil gi seg over lengre tid er det grunn til å vurdere operasjon.

Du kjenner sikkert hva som gjør ryggen verre eller bedre. Mange opplever at bevegelse kan hjelpe på smertene, og begynner du forsiktig er dette en fornuftig måte takle smertene på.

Du får snakke med legen din om han tror det er denne utglidningen som forårsaker smertene dine og om hvilken terapi han synes er mest fornuftig fremover.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn