Ryggsmerter, hvem skal jeg oppsøke?

Spørsmål

Hei, i 2006 fikk jeg 4 prolapser i nedre del av ryggen, lammelser i venstre ben. Fikk fysioterapi, akupunktur uten nevneverdig ressultat. Derfor i 2008 ble jeg sendt til spesialist for vurdering av operasjon, men det lå for komplisert til at en operasjon var noen løsning. Jeg Jobbet på sykehus, men omskolerte meg til en jobb i skoleverket som jeg kunne klar å gjøre uten tunge løft. Jeg tar smertestillende ( 1 gr panodil og 600 mg Ibux x 4 ved behov ) og fungert bra med dette til nå . Men nå begynner det å ta seg opp igjen, smertene øker kraftig, venstre bein svikter og smertene gjør meg helt utmattet. Jeg har blitt tilbudt uføretrygd tidligere men jeg ønsker ikke dette,da jeg liker å jobbe. Mitt spørsmål er derfor hvem eller hva bør jeg oppsøke for å få hjelp ? Fysioterapeut, ortoped, kiropraktor eller allmennlege? tenker å skaffe meg rask hjelp hos Volvat, slik at dette ikke blir like langvarig som sist. Tusen takk for svar .

NB glemte å skrive at mine 4 prolapser ble til diagnosen Bueleddsartrose med spinalstenose .

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Du stiller et godt spørsmål her, og svaret er at du skal oppsøke din fastlege.
Begrunnelsen er at almenleger / fastleger har stor erfaring og høy kompetanse på akkurat det å vurdere hva slags utredning, hjelp og behandling pasienten trenger, og å koordinere pasientens helsehjelp og behandlinger. For eksempel henvisninger til legespesialister, fysioterapeuter, vurdere når bildeundersøkelser bør taes osv.
Du vil også trenge reseptpliktige smertestillende medisiner mens smertene er på det verste, før du får hjelp for dette og blir bedre, og det er det fastlegen din som kan hjelpe deg med. Fysioterapeuter og kiropraktorer kan ikke skrive resepter på nødvendige medisiner.
Fastlegen vil hjelpe deg til å finne ut om du bør henvises til fysioterapi, eller om kanskje en vurdering av ortoped er det mest hensiktsmessige.

Noe av det viktigste er å få stilt en presis diagnose, før en tenker i retning av behandling. Det er legearbeid, mens fysioterapeuter og kiropraktorer behandler pasienten, etter at en diagnose er stilt.
Når det gjelder dette med å få raskest mulig hjelp, så har du rett på snarlig hjelp av din fastlege for dette, dvs uten ventetid. Men om du ønsker å oppsøke Volvat, slik du nevner, så kan du naturligvis det, men også der vil jeg anbefale deg en almenlege i første omgang.

Håper det var et klart og greit svar. God bedring.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 199,-