Ryggskade

Spørsmål

Hadde en sykkelulykke i sommer. Har siden hatt sterke smerter i korsrygg/sacralt høyre side. Smerten stråler ned på baksiden av låret, og når jeg sitter lenge begynner det å prikke i leggen. Har hatt gangvansker siden ulykken og har gått på krykker nå i snart 8 mnd. Har tatt både CT og MR, der det ble påvist et brudd i ryggen ( en av de nederste virvelene). Det er ikke påvist noen nerveskader.

Har gått i fysioterapi 1-2 ganger per uke. Dette hjalp noe, og kunne gå litt bedre uten krykker uten å få sterke smerter. I forrige uke gikk jeg 5 dager uten krykker, og smertene kom tilbake. Ble sengeliggende, og går nå igjen på krykker. Var hos legen, men han ga meg kun betennelsesdempende (Vioxx). Dette hjalp ikke på smerten. Hva skal jeg gjøre for å få hjelp? Fastlegen min er sykemeldt, og de legene jeg har vært hos ser ikke ut til å være interessert i å hjelpe. Jeg ønsker å studere videre og trenger hjelp til å finne ut hva skaden er, og få hjelp til å lege den.

Kvinne, 20 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Du skriver at du har tatt CT og MR. Var det like etter ulykken eller er det nå i det siste? Husk at ting kan forandre seg og at det kan være grunn til å repetere en MR-undersøkelse hvis plagene ikke blir bedre.

Et brudd i ryggen gjør man ikke noe med, men immobiliserer eller avlaster til det har grodd. Hvis bruddet eller komplikasjoner i forbindelse med dette klemmer på en nerverot - kan du få vedvarende smerteplager. Dette kan i så fall bedres ved operasjon - men det betinger jo at en MR-undersøkelse kan påvise en sannsynlig sammenheng mellom forholdene i ryggkanalen og smertene dine. Det er jo også svært sannsynlig at plagene dine kommer fra muskulatur og sener/bånd i rygg/hofteregionen.

Behandlingen for slike irritasjons- eller betennelsestilstander er betennelsesdempende medisiner eller fysioterapi. Trening og avlastning er også en del av opplegget for å bli kvitt slike plager - og et slikt behandlingsopplegg bør skreddersys av en fysioterapeut eller en ekspert i fysikalsk medisin.

Når du har gangvansker kan jeg ikke forstå annet en at en nerve er i klem. Jeg synes MR-undersøkelsen skal gjentas og at du skal ha en ny vurdering hos ortoped, nevrolog eller spesialist i fysikalsk medisin. Dette kan fastlegen din eller vikaren hans hjelpe deg med å få i gang.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 199,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn