Ryggskade i jobb

Spørsmål

Jeg var på jobben og falt ned fra en glatt lasterampe og nå er ryggen min helt på trynet, den har ikke blitt bedre på 6 mnd, selv har jeg innimellom noen bra dager ,men ved belastninger og for mye bøyinger fremover, så blir den helt på trynet igjen,og jeg får vondt i korsrygg, og inne ved ryggraden litt lengre opp i ryggen hvor jeg også stivner og får hodepine
så jeg innser at det og komme tilbake til arbeidsplassen kan bli vanskelig da jeg ikke har muligheten til å gjøre så mye før det blir vondt.
hva kan jeg som arbeider kunne regne med skjer videre?
har jeg krav på noen form for forsikring/erstatning?

Mann, 33 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Jeg vet for lite om hva som evt feiler ryggen din, til å kunne gi deg veldig konkrete svar. Du skriver ingen ting om hvilke undersøkelser som har blitt foretatt / evt ikke foretatt, og ikke noe om hva som evt er blitt påvist.

For å si noe om prognose og hva som kan skje videre, måtte jeg ha visst hva man evt har funnet ut om ryggskaden din ved undersøkelser, - hvis det da er en konkret skade du har fått, og ikke at det er slik det også kan være; at du er kommet inn i en dårlig periode hva ryggen angår, med låsninger og stivnet muskulatur osv, som kan gjøre minst like vondt som andre ting. Dette er imidlertid ting man kan bli bedre av ved riktig behandling og opptrening.

Du bør ihvertfall få ryggplagene dine utredet ordentlig, dette både for å kunne få adekvat behandling, og også fordi du ikke vil kunne regne med noen erstatninger fra noe sted, dersom ikke din evt ryggskade er utredet og man kan beskrive hva skaden består i.
Jeg tenker derfor at du bør undersøkes med røntgen og/eller CT av ryggen, og du bør også evt bli undersøkt av spesialist, dersom din fastlege ikke kan fastlå en diagnose og årsak til plagene.
Da tenker jeg på en ortoped, evt kan man også ved langvarige ryggplager, bli henvist til en fysikalsk-medisinsk avdeling, som finnes på det fleste større sykehus.

Dersom alle utredninger og undersøkelser viser at du har pådradd det en skade i ryggen, vil spørsmålet om erstatning avhenge av mange faktorer:
Skadens type, om man med sikkerhet kan fastslå at evt skader i ryggen skjedde da du falt på jobben, og også vil det avhenge av hvilke forsikringsordninger arbeidsgiver har for slike tilfeller.

Du bør også sikre deg at skaden er registrert formelt som en yrkesskade på ditt lokale trygdekontor. Dette er helt vesentlig mhp en evt fremtidig erstatning.
Dette må du sjekke med ditt trygdekontor.

Håper at dette var litt til nytte for deg, for å komme videre med saken, og ønsker deg lykke til !

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn