Rygg og CT

Spørsmål

Ved smerter i ryggsøylen kontaktet jeg lege og ble sendt iRøntgen.Det ble påvist forandringer iryggsøylen men alt normal i ileosacrale reg.og HLA-B27negativ.Legen sier at jeg må leve med det og anbefaler svømming.Spørsmålet er:har jeg Bechterev og oppdages noe mer vis jeg spør legen om henvisning til CT?

Kvinne, 34 år

Svar

Hei!

Du har neppe Bektherev når du er HLA-B27 negativ. Jeg synes ikke det er noen gode grunner til å bestråle deg over bekken og eggstokker for å se etter en slik diagnose. Normal røntgen vil avsløre relevante forandringer i bekkenleddene (iliosacralleddene).

Forandringene dine i ryggsøylen beskriver du ikke nærmere, men det kan være lette slitasjeforandringer som ikke behøver å være årsaken til ryggplagene dine. De fleste slike ryggsmerter har sitt utspring i muskler og senapparatet i ryggen og vises ikke på røntgen.