Rotlommecyste

Spørsmål

Har nå slitt med vondt i ryggen siden 1999. Endelig har jeg fått tatt MR. Det som ble sagt er påvist fokal prosess i foramen intervertebrale L1/L2 høyre side.
Etter MR med kontrastinjeksjon ble det sagt at det foreligger en ikke kontrasoppladende oppfylning i foramen intervertebrale L1/L2, med lavt signal som cerebro spinalveske ved T1 off høyt ved T2. Det derier seg således om en rotlommecyste.

Det jeg lurer på er hva er egentlig en rotlommecyste? Kan dette opereres bort og er det en stor operasjon?
Plagene begynner virklig å bli store til tider. Både når jeg sitter og ligger. Ligge på rygg og mage er blitt helt utelukket!
Legen som jeg har vært hos hadde ikke hørt om den diagnosen før, men henviste meg videre til sykehuset. Der er det jo som kjent lang ventetid.
Bare så nysgjerrig på hva dette dreier seg om!

Kvinne, 31 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det dreier seg om en cyste, altså en væskefylt struktur, som poser seg ut fra en hinne rundt nerven. Denne er ufarlig og har ikke noe med kreft å gjøre, men hvis den er stor og ligger uheldig til kan det nok tenkes at den kan lage litt press på nerver enkelte steder i ryggen.

Imidlertid er det nok sjelden at disse gir symptomer. Hvis det er sannsynlig at det er denne som gir deg plager (det må avgjøres ut fra en kombinasjon av bildene og dine symptomer), er det vanligvis en enkel sak å fjerne den med et lite inngrep i ryggen.

Husk likevel at det er slett ikke sikkert at dette er forklaringen på plagene dine, det kan også være et helt tilfeldig funn.