Røntgensvar

Spørsmål

Hei !
Har akkurat vært på Mr og lurer litt på hva dette betyr. Dette er tatt av nakken og lurer også på om det er dette nakkestivhet og hodepinen min kommer av. Cervical lordosen er utrettet.Inivå c5/c6 er den lett bredbaset skivebukning og små ucovertebrale påleiringer som gir en lett avsmaling av venstre rotkanal av c6 roten.I enkelte andre nivå er det noen små ucovertebrale påleiringer men ingen avsmaling av rotkanal.Spinalkanalen er rommelig i alle nivå, intet å bemerke ved medulla. R. SVÆRT LETTE DEGENERATIVE FORANDRINGER,KONF.BESKRIVELSE Har til tider hodepine strømmer fra nakken rundt hodet ut i øyet.Har forusaket mang en søvnløs natt.Er en ubeskrivlig smerte som gjør at jeg blir kvalm i tillegg

Relevante sykdommer/medisiner: Har fått utskrevet 40 50mg voltaren som jeg skal ta to av daglig for smertene.

Mann, 26 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Jeg er generelt litt motstander av at et røntgensvar utleveres til pasienten uten at fastlegen samtidig forklarer det som står der. En slik røntgenbeskrivelse bruker mye terminologi som ikke bare skal "tolkes" men og settes i en sammenheng i forhold til pasientens symptomer og plager.

Cervicallordose er den naturlige "svaien" i nakken. I nivået mellom 5. og 6. virvel er det altså litt bukende mellomvirvelskive, og i tillegg er det slitasjepåleiringe på små ledd her som gir litt trange forhold for den nerveroten som går av her. Forøvrig er det litt slitasje i flere nivåer, ryggmargen er ikke affisert.

Det er umulig å si om dette funnet forklarer dine plager - det må gjøres en nøyaktig nevrologisk undersøkelse hos fastlegen for å se om den roten som har det litt trangt virkelig er affisert.

Det du beskriver gjør at jeg tror det er mindre sannsynlig at plagene kommer herfra, men mer sannsynlig at plagene kommer fra muskulaturen i nakken. Men det kan jeg altås ikke si sikkert over internett, verken utfra symptombeskrivelsen din eller MR-beskrivelsen.

Be legen din om en vurdering av symptomene dine, hans undersøkelser av deg og MR-undersøkelsen samlet.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-