Rød, varm og hoven fot og legg

Spørsmål

Jeg har vært sengeliggende et par dager da jeg har hatt litt feber, plaget med kvalme og hodepine. I dag etter to dager i sengen er venstre fot og legg varm og rød. Litt hoven og veldig rødt over hele vristen, leggen er mer rødflekkete. Jeg er paraplegiker og kjenner derfor ingen smerte eller ubehag. Har tidligere hatt venetromboser, men synes det er rart at selve vristen er så rød og varm ( ikke tærne)- oo det ikke er mer hovent hvis så skulle være tilfelle.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Du skal definitivt få en snarlig legevurdering av dette. Du kan ikke vente på time, kan du si til legen din når du henvender deg. Si at du har fått råd av annen lege (=meg) om dette.

Rødhet, varme og hevelse er tegn på betennelse eller inflammasjon av noe slag, og det kan også skyldes en infeksjon, som også gir en betennelsesreaksjon i vevet.
Det kan dreie seg om uskyldige ting som overfladisk årebetennelse, evt infeksjon, evt dyp venetrombose (blodpropp), selv om det at det er over vristen taler imot akkurat det siste. Uansett så skal det legeundersøkes snarest. Feberen din kan ha med andre ting å gjøre, men kan også tenkes å henge sammen med rødheten og varmen i fot og legg, altså at det kan dreie seg om en infeksjon.
I skrivende stund er klokken halv elleve på kvelden. Hvis det blir brått verre ut over natten, eller at du får raskt stigende feber, frostrier m.v., så må du kontakte legevakt i natt.

Jeg vil dog presisere at det muligens taler mest i retning av en ufarlig overfladisk årebetennelse, men dette kan du ikke ta for gitt, så du skal definitivt få dette legesjekket.

Lykke til.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 199,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn