Reise til Thailand med en 10 mnd unge?

Spørsmål

Hei
I februar/mars 2014 ønsker vi å dra på tur sammen med vår datter som da vil være 10-11 mnd. Stedene vi vurderer er: Lanzarote(gj.snitt 21 Celsius) , Florida (25c) eller Phuket (32C)

Vi er opptatt av at turen skal være trygg for vår datter. Er der forhold som tilsier at vi ikke bør dra til Phuket eller Florida når hun er 10 mnd, med tanke på bakterier og klima ?

Vil hun trenge flere vaksiner enn de hun får på helsestasjonen ?
Bør vi ta med alt av mat til henne fra Norge? P,t fullammer mor.

Svar

Hei!
Det er mange som reiser med barn på 9-12 måneder både til Phuket og Florida. Om dette går knirkefritt avhenger av hvor reisevant dere er, hva slags hotelstandard dere har mm. Varmen er heller ikke noe problem, men man må være veldig påpasselig med skygge og solkrem. Det kan fort skape mye bekymringer omkring innsektstikk, hygiene mm og om dere ikke har vært i Thailand tidligere ville jeg ikke anbefalt det. Florida er nok et mye bedre alternativ, Lanzarote sannsynligvis det beste. Hun vil ikke trenge ekstra vaksiner til noen av disse stedene, men det avhenger hvor i Thailand dere skal være. Om dere har tenkt dere inn i regnskogen vil det være nødvendig. Det er ikke nødvendig å ta med matvarer fra Norge til noen av disse stedene.