Reise med baby til Karibien?

Spørsmål

Hei. Vi vurderer å reise med baby på 9 måneder til Karibien. Vi tenker ca tre uker og selvsagt bo på et familievennlig resort. Vi vet at det ikke anbefales å reise til tropiske områder med små barn, men hvordan vil du vurdere Karibien?
Er det noen av øyene der som anses som mer kunstige enn andre for en slik reise evt er det andre tropiske steder som er bedre egnet?

Evt så lurer vi på om det vil ha noen betydning om barnet har passert ett år før en slik reise.

Vi er fortsatt bare i tenkefasen, og setter pris på innspill.Men skulle gjerne kommet oss litt lenger vekk enn Europa.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

I utgangspunktet ser jeg ikke noe poeng i å ta med en baby på en så lang reise, se http://reiseklinikken.net/reise-med-barn/. Det er en lang flyreise å dra med et barn på. Det er flere timers tidsforskyvning. Barn under fem år har dårligere immunforsvar enn større barn, og infeksjonssykdommer (luftveisinfeksjoner, mage-tarminfeksjoner) kan få et mye mer alvorlig forløp hos de minste barna. Reiseforsikringsselskapene ser en svær overhyppighet av alvorlige hendelser hos barn under to år. Barnet har ingen glede av en slik reise.
Om dere absolutt må reise dit er det to ting dere bør se etter:
For det første om det er et godt helsevesen der dere skal, i tilfelle det skulle skje noe. Noen av øyene er fortsatt franske kolonier, og det burde tale for at helsevesenet er godt. Cuba skryter av et godt helsevesen, og det kan stemme når det gjelder for turister, men ikke for lokalbefolkningen. Helseinformasjon er ikke fri under kommuniststyret: de blånekter for eksempel for at det forekommer kolera på Cuba.
For det andre hvilke sykdommer som forekommer. Jeg tror at det bare er på Hispaniola (Haiti og den Dominikanske republikk) det finnes malaria. Det skal finnes gulfebervirus på Trinidad. Denguefeber går i epidemier, av og på over hele Karibien. Det har nå også kommet Chikungunyafeber til Karibien.

Det er viktig at barnet fortsatt dier, og helst skal det bare få morsmelk. Sørg for at barnet får drikke så mye han/hun ønsker. Sørg for å holde barnet i skyggen, og aldri mer en ti minutter i direkte sol.