Refertilisering

Spørsmål

Hvor stor er muligheten for å bli gravid igjen hvis mannen min foretar en refertilisering?
Han er 40 år og ble sterilisert for 3 år siden. Han har 5 fra før, fra 3 til 14 år.
Jeg er 37 år, har to barn, 4 og 7 år.
Vi har begge lyst på et barn til, sammen.

Kvinne, 37 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

En operasjon for refertilisering innebærer at sædlederne skjøtes sammen igjen. Denne operasjonsteknikken er blitt bedre og bedre, og man regner med at rundt 80% får sædceller i sædvesken igjen.

Imidlertid er dette ikke en garanti for at sædcellene har god nok kvalitet og at man bli gravid igjen. Det er holdepunkter at det er vanskeligere å få normal funksjon jo lengre tid det har gått siden det første inngrepet. Noen mener at det er nytteløst etter 5 år, men også menn som er operert etter dette har klart å gjøre en kvinne gravid.

Det er svært uklare tall og statistikk på dette, og selvfølgelig en del usikkerhet rundt undersøkelser om dette tema, da det kan være mange grunner til at man ikke oppnår graviditet. Imidlertid har flere studier vist at rundt 30 prosent klarer å bli gravide i årene etter en refertilisering.

Hvis dere skal gjøre dette inngrepet privat koster det en del, og det blir en vurdering om prisen er verdt sjansen for å klare å bli gravide igjen.

Hvis man ikke opppnår ønsket resultat etter operasjon, er det metoder hvor man tar ut sædceller fra testikkelen og via prøverørsbehandling klarer å oppnå graviditet. Denne teknikken tilbys ikke i Norge enda, så vidt meg bekjent.

Lykke til!!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn