Redd for blodpropp i beinet

Spørsmål

Det startet med at jeg fikk diagnosen jumpers knee i det venstre kneet. Blir ikke bedre av det, og har nå fått vondt i leggen på utsiden av venstre legg øverst oppe ved kneet. Er ikke vondt annet enn når jeg tar på muskelen. Er da veldig øm. Noen ganger når jeg sitter på kne og skal reise meg opp, så kjennes det ut som det er noe som revner der og jeg får sterke smerter en kort stund. I det siste har leggen føltes litt tung. Jeg skulle kjøre bil en time og ble sittende med leggen helt i ro. Da jeg kom fra, føltes den tung og stiv, og jeg merket ikke noe mer til det da jeg begynte å bevege på meg, men kjente det når jeg satt meg ned igjen. Men det var mest i muskelen bak på leggen jeg kjente dette. Fredag var jeg ute og gikk tur og da fikk jeg den samme følelsen da jeg gikk opp en lang tung bakke. Jeg får også lettere krampe i den muskelen, bak på leggen når jeg strammer den kun litt. Dette også helt øverst i muskelen bak kneet.
Har ikke noe særlig smerter, annet enn litt i kneet og i øverste del av leggen. Ble syk lørdag, forkjølet med feber. Startet med sår hals. Begge barna har hatt RS virus. Jeg la ikke så mye merke til foten da. Er redd for at det er blodpropp siden det har blitt så mye verre i det siste. Ble ekstra redd i går, og angsten gjør det ikke noe bedre. I tillegg har jeg lest at man kan ha blodpropp uten symptomer, er redd for å få lungeemboli. Er redd for at det er blodpropp pga den tyngdefølelsen i leggen. Blir veldig fiksert på det pga angsten. Har målt omkretsen på leggene. Den var lik. Og den er ikke hoven ihvertfall, selv om jeg syns selv det ser sånn ut. Har holdt på og strammet leggen i hele går, og det har gjort at jeg har fått mye kramper siden jeg lett får det, og jeg har nå kjempevondt i leggen og blir enda mer redd for blodpropp, selv om jeg skjønner at det er krampene som har gjort det sånn. Kan dette være blodpropp? Eller er det bare muskulært?

Er vel litt ekstra redd siden min stemorfar gikk med blodpropp i leggen uopdaget lenge,hadde feber bare, endte med at han døde av hjerneslag

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Det går som du vet, ikke an å stille sikre diagnoser over internett uten å undersøke pasienten, så jeg her må jeg bare si noe om hva jeg tenker når jeg leser det du skriver, og å gi deg noen råd.

Der finnes en del medisinske tilstander og andre faktorer, som øker sannsynligheten for å utvikle blodpropp i leggen. Der er ingen informasjon i det du skriver her, som taler for at du er i noen av disse risikogruppene. Det handler f.eks. om langvarig sengeleie etter operasjoner, aktiv kreftsykdom, røyking, tidligere blodpropp, lange flyreiser m.m.

I tillegg har du ikke hevelse i leggen / økt omkrets, og den er ikke rød, og du har ikke ødemer (vannansamlinger) og såvidt jeg forstår har du ikke vesentlig nedsatt gangfunksjon.

Alt i alt gir dette lite mistanke om blodpropp, og alt taler i retning av muskulære årsaker.
Det at du har angstplager og nå tenker mye på blodpropp, øker selvfølgelig heller ikke sannsynligheten for at dette skal være blodpropp.

Vil du ha en sikker bekreftelse på at det ikke er mistanke om blodpropp, så tar du en tur til legen din for å bli undersøkt for dette.

Ha det bra og god bedring.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?


Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Birgitte Lund Saltvik
Ledig nå
Kommersiell tjeneste Videokonsultasjon koster 350,-