Pusteproblemer

Spørsmål

Har noen spørsmål angående allergi/astma og hva endel av symptomene mine kan være for noe. Har i lengre tid vært plaget av prikkinger i hud, hudutslett i form av kloremerker,mer eller mindre kronisk tett nese og slim i hals som er vanskelig å få opp.tørre øyne og innimellom følelse av litt kløe i tunge/munn. I tilegg følelse av tungpusthet spesielt etter måltider. Mest skremmende er alkevel at jeg to ganger det siste året har våknet og ikke klart å trekke pusten før jeg nesten svimte av og jeg vil selvfølgelig finne ut av dette...om det kan være allergi/astma eller annet.

Jeg har tatt blodprøve i fjor sommer samt to på kort tid nå som alle var negative i forhold til allergi ( mat,pollen, katt, mugg, midd etc )Tatt pusteprøve hos fastlege som ikke trodde jeg hadde astma. Tatt 24t ekg,sykkeltest samt søvnregistrering samt røntgen lunger uten funn. Har vært hos hudlege og skal snart ta prikktest...han mente at utslettene var allergiutslett.

Kan jeg være allergisk selv med negative blodprøver ?

Har sett på lommelegen at det også nevnes både histaminreaksjon samt overfølsomhetsreakson som ikke er allergi men mange like symptomer. Vedkommende lommelege skrev da at dette ikke var farlig i motsetning til hvis det var allergi. Stemmer dette ? Hvis pusteproblemene mine ikke er allergi så virker de da alvorlig nok

Hva kan være grunn til de skremmende pustevanskeepisodene om ikke allergi/astma...kramper halsmuskler ?

Er det normalt å bli litt mer tungpustet etter måltider ?

Vet ikke om det er tilfeldig men synes symptomene er verst i egen leilighet som er en kjellerleilighet som jeg nok ikke har vært flink med vask, utlufting og støvtørking....men får også symptomer når jeg er hos damen. Begge gangene med pusteannfallene har vært i egen leilighet. Vet at jeg også drakk mye melk/ sjokolade før det siste annfallet. Kan det være kombinasjon av støv og slimdannende melk som har gjort at det har tettet seg helt i halsen ?

Håper på godt svar på et stort problem

Mann, 39 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Takk for spørsmålene.

Du virker svært godt allment utredet og jeg synes nok de plager peker i retning av allergi. Diu sier at plagene har vart i lengre tid, men ikke nøyaktig hvor lenge med kloremerker på hud osv.
Jeg ville anbefale at du får målt totalt IgE, som viser om du er utsatt for noe som gir deg et forhøyet nivå av dette immunglobulinet.Dette kan være alt fra pollen til ulike matsorter og alkohol.
Det er viktig at du ikke har tatt noe allergimedisin forut for denne testen.
Du virker godt ivaretatt siden du igjen skal til hudlege å få tatt en prikktest siden han mener du lider av allergi.
Det stemmer at man kan ha overfølsomhetsreaksjoner uten at dette er allergi eller kan påvises på blodprøver.
Det er vanskelig for meg å ta stilling til hva årsaken til dine pusteproblemer kan skyldes, men kramåer i halsmuskler er sjelden en årsak. Pusteproblemer kan imidlertid skyldes hyperventilasjon og det hjelper da å puste i en liten pose i et minutt. Da roer det hele seg ned.
At man blir tungpusten etter måltider er ikke uvanlig, fordi en stor del av blodforsyningen går til magen og tarmer for å fordøye maten.
Støv og slimdannelse fra melk kan absolutt gi de problemer du beskriver. Jeg ville derfor sanere leiligheten ved å vaske den ned. I tillegg ville jeg absolutt investere i å få den vasket grundig en gang i uken.

Jeg håper svaret er til hjelp.

Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 289,-