Prolaktin

Spørsmål

Mann 40 år. Har tidligere brukt anabole steroider og får nå nebido. Før hadde jeg veldig bra sex lyst men etter jeg begynte med nebido har sexlyst avtatt mer og mer. Blodprøver viser s-testosteron på 42,9. S-fritt t4 15,4. S-TSH 2,9. Jeg har prolaktin mellom 1100 og 1400 .
Er det prolaktin som ødelegger sexlyst og finnes det noe jeg kan bruke for å senke prolaktin. Hva bør prolaktin ligge på? Har sjekket hode for svuls i Mr, det var ingen svuls. Kan jeg bruke destinox? Vurderer å slutte med nebido og gå tilbake til sustanon for å få tilbake sexlivet og tilfredsstille kona.. jeg har spurt om jeg kan prøve med destinox men legen min mener det ikke vil hjelpe så lenge jeg ikke har Tumor. Håper du kan tipse meg om hva jeg bør bruke eller hvem jeg kan kontakte for å få orden på dette.

Svar

Hei,

Jeg vet ikke om ditt prolaktin nivå er korrekt da mange ting kan påvirke den prøven, men nivået du har er litt for høyt. Det viktigste tror jeg er å finne ut av om ditt prolaktin nivå er reelt høyt ved å ta prøven på riktig tid, uten samleie, medisiner osv, og hvis det fremdeles er høyt bør man gå videre for å finne ut hvorfor det er høyt. Deretter kan man ta bestemmelsen om du bør tilbake på Destinox.

Lykke til,

Nina Bryhn, MD