Problemer med ereksjon

Spørsmål

Har problemer med å få ereksjon stiv nok til å trenge inn i min kvinnelige partner ved samleie. Problemet har jeg hatt i snart to måneder, problemet har jeg så å si hver gang. Jeg har ingen sykdommer, bruker ingen medisiner og ikke vært utsatt for noen ulykke. Lysten er det ingen problemer med, har sjeldent ereksjon om morgenene også i denne perioden. Moderat inntak av alkohol ved slik anledninger, lever ett relativt hektisk liv med lange arbeidsdager, men dette var ikke noe problem før og har forsøkt kutte ned arbeidsmengden og se om det hjelper uten resultet. Ingen problemer med depresjon, tungsinnhet eller annet.

Problemet har aldri vært så ille før at jeg ikke fikk den stiv nok til penetrering, men siste måneden har det altså oppstått. Jeg har alltid hatt problemer med å få ereksjon igjen like etter et samleie.

Har jeg ett fysisk problem, eller er det psykisk? Burde jeg kontakte min lege for undersøkelse?

Mann, 20 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det er aller mest sannsynlig at det ligger psykiske årsaker bak ereksjonssvikten du opplever. Når problemet varer over litt tid vil du utvikle prestasjonsangst og problemet forsterkes.

Det kan godt tenkes at kombinasjonen av mye jobbstress og litt alkohol har svekket evnen en del til å begynne med og at du etterhvert er blitt spesielt oppmerksom på manglende stivhet og derfor forsterker problemet med en slags "forventningsangst".

Du bør snakke med partneren din om problemet og roe ned alle forventninger og alt press. Så må dere gi dere selv god tid og hygge dere sammen uten å skulle gjennomføre et samleie. Dere kan godt ha kos sammen uten at dere får utløsning og heller bruke tiden på å ha det behagelig og avslappet sammen. Etterhvert vil dere kanskje sammen få tenning og ereksjon, men dere kan ta dere god tid og la være å gjennomføre samleie likevel, på denne måten kan dere oppnå å øke lysten og "evnen" før dere eventuelt prøver dere på et vaginalt samleie.

Om du synes dette er vanskelig er det fornuftig å ta en prat med legen din. Dere kan sammen kartlegge om det skulle være andre, mer fysiske årsaker til plagene dine, men han kan også hjelpe deg med medikamenter for at du skal "komme i gang igjen".

Hvis du forsøker en tålmodig løsning tror jeg dere får det til!!

Lykke til!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 199,-