Problem utløsning mann

Spørsmål

Jeg er 72 år, min kone 71. Vi har hatt et ok sexliv i alle år frem til nå. Nå har det blitt vanskelig for meg å få utløsning/ orgasme og må ofte gi opp. Jeg synes det er trist og min kone synes også det er leit for henne. Føler meg ellers ok og har jobbet fullt trem til nå (håndverker)
I 2009 hadde jeg et lite drypp.Mistet noe følelse i arm og ben et øyeblikk.Har fått konstatert trang halspulsåre. Går til kontroll for dette.Sluttet da å røyke.
Hva kan problemet være: alder, medisiner eller begge deler.Er det noe tilskudd jeg kan ta som testo, Q10 eller lign. Vet ikke testoverdier.

Svar

Hei og takk for brevet ditt- Så flott at du og din kone har hatt så godt seksualliv og fortsatt har. Men jeg forstår godt at det frustrerer deg at du ikke får utløsning og orgasme. Men du sier ikke noe spesifikt om det er orgasme/utløsning når dere har samleie bare . Eller om du heller ikke får dette ved at du selv eller din kone stimulerer deg selv med hånden? Som jeg tror jeg forstår deg, så er det ved samleie. Og det er nok en del menn som opplever dette som nok kanskje har med alder å gjøre, i og med at det med alder kan trenges litt mer stimulans enn den friksjon som kommer frem ved vanlig samleie. Det har nok ikke noe å gjøre med de medisinene du tar. De skal ikke ha noen bivirkning i forhold til utløsning i de dosene du tar. Men det kan nok også ha noe som en ettereffekt etter det lille slaget du hadde å gjøre. Det som er viktig er at du prøver å få maksimal stimulans på penis, og det kan du for eksempel gjøre ved at du enten selv eller din kone stimulerer din penis med hånden en del før du kommer inn i henne. Slik at du nesten kan kjenne at du får en utløsning. Det vil øke sjansen for at du får utløsning i henne når du så kommer inn i hennes skjede med din penis. Det går også an at du kjøper en liten stimulator på Kondomeriet (en massasjestav) som kan gi maksimal stimulering før du gjennomfører samleie.
Det er også viktig at dere finner samleiestillinger der det blir maksimal stimulering rundt penis, som ved å komme inn fra siden eller bakfra i skjeden.
Det er nok ikke noen hjelp i å ta Testosteron, for det er et hormon som virker inn på lysten. Og det høres det ut som du ikke mangler noe på. Prøv dette jeg foreslår, og ta gjerne kontakt igjen.