Problem ukontrollert ereksjon

Spørsmål

Hei,
Jeg har store problemer med at jeg ofte får erigert penis i situasjoner hvor jeg ikke ønsker å få det. Syntes det er utrolig slitsomt å ikke kunne gi kjæresten en klem uten at penis reagerer med sexlyst. Jeg får også reisning når tankene vandrer, og blir veldig passiv rundt andre jenter og redd for å få reisning. Jeg har lest litt rundt på emner som prematur ejakulasjon og andre problematikker rundt dette, og det virker litt håpløst,og at det ikke er noe å gjøre med det. Har blant annet prøvd milde lokale bedøvende salver på penishodet uten hell. Det jeg ønsker å vite er om det finnes noe medisinsk forklaring på problemet, og ville kanskje egentlig spørre spørsmålet til en Urolog. Så en dokumentar om en kvinne som hadde problemer med større mengder orgasme, hvor en urolog til slutt finner ut at det har noe med stoffer hun skiller ut / ikke skiller ut, i urinen. Det jeg har lagt merke til er at problemet gir seg hvis jeg går på toalettet og urinerer for en kort periode, og at problemet øker hvis jeg kjenner det presser i blæren. Jeg begynte med sex i en ganske sen alder (21) og tenkte at jeg kanskje måtte igjennom med en periode som alle andre som begynner å ha sex, men nå har jeg vært i fast forhold i 2,5 år og syntes ikke at sex bør være så spennende lenger at jeg ikke klarer å kontrollere meg på noe som helst måte.

Anbefaler du å se en type fagperson, eller ser du situasjonen som at det er et medfødt problem og lite å gjøre noe med?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei og takk for brevet ditt! Jeg forstår godt at du synes dette er plagsomt. Men noen konkret medfødt årsak til dette er det ikke. Det er nok rett og slett at du tenner seksuelt lett, og at denne tenningen forsårsaker ereksjon. Mange unge menn har det faktisk som deg, men hos de fleste vil dette gi seg med tiden. Det er nok ingen "medisiner" mot dette, men mer hvordan du praktisk kan leve med det uten at du skal oppleve at det sjenerer deg. Du forteller selv at det kan hjelpe om du tømmer blæren. Og det er riktig, fordi en full blære vil påvirke nervebanene til ereksjonen, og således vil det hjelpe å tømme denne. Slik du foteller. En full blære om morgenen er jo noe man har, og dette medfører hos mange menn, spesielt yngre menn, at man får en ereksjon. Såkalt "mårrabrød" sagt på "folkelig" språk.

Det er nok ikke noe spesielt stoff du utskiller i urinen som du er inne på, men ereksjonen er et tegn på at du fungerer seksuelt og at du nok også har et høyt nivå av lyst-hormonet testosteron.

Men det du kan gjøre med dette er å prøve å dreie tankene vekk fra seksuelle fantasier, når du er i nærhetkontakt med kjæresten eller andre jenter og ikke ønsker at du skal få ereksjon. Jeg er klar over at dette i mange situasjoner er lettere sagt enn gjort, men det er en måte å prøve å flytte fokus bort.
Dette med bedøvende salver har nok ingen effekt, fordi impulsene til ereksjon kommer fra hjernen, og de stoppes ikke av en slik krem.

Så egentlig er det nok desverre ikke mange andre råd hverken jeg eller en urolog kan gi deg, annet enn det jeg sier over samt at du selvfølgelig kan prøve å skjule en eventuell sjenerende ereksjon ved å bruke litt mer trangtsittende truse, og ikke boxer-shorts, som da vil holde ereksjonen mer på plass og ikke så lett merkes av andre.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn