Prikker på penis

Spørsmål

Hei. Jeg er samboer og vi har et bra sexliv. Etter at vi har hatt sex får jeg utslett på penisen i form av små hvite prikker. Disse kan jeg vaske bort med vann, men føler at penisen blir litt rød og sår etterpå. Jeg har ikke noe ubehag i urinrøre. Når vi har sex under og like etter menstrasjon får jeg ikke disse utslettene, de kommer litt etter hvert og er værst rett før hun skal ha mensen igjen. Hun har tiltider utflod og har snakket om det. Jeg har ikke fortalt om mitt problem, er litt redd for å bli beskylt for utroskap. Kan hun ha en type sopp som blir overført til meg og hvilken betydning kan den ha for oss?

Mann, 28 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det kan tenkes at slimhinnene dine nedentil reagerer litt på kroppsvæsker fra partneren din, ikke som en allergi, men mer som en irritasjon av huden. Det kan også tenkes at det er sopp du beskriver.

Imidlertid skulle det ikke være noen grunn til å beskylde deg for utroskap bare fordi du får utslett/hudirritasjon etter samleie, dette er en ganske vanlig plage.

Du kan forsøke å smøre på reseptfri Canesten, og forøvrig vaske deg forsiktig med lunkent vann og ikke såpe like etter samleie.

Hvis problemet vedvarer kan du spørre legen din om han kan se på det.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-