Plager etter dykking?

Spørsmål

Hei
jeg skal prøve å være så kortfattet som mulig.
jeg hadde en dykkerulykken i forsvaret for 2 år siden.
Det ble gjennomført behandling etter US-NAVYtabell 6 med 4t 50 min på 2,8 og 1,9 bar med 100%oksygen.
Etter disse 2 årene som har gått har jeg følt meg sliten,jeg går ofte til fysioterapi , får behandlig for venstre side av armen, venstre side av brystkasse og skulderbladet, fordi disse er vondte.
Jeg merker at jeg har fått veldig dårlig konsentrasjon etter dette
og føler meg veldig sliten for tiden , jeg har vært til blodprøver undersøkelser og de finner ingen problem.
nummenheten kommer og går i venstre arm etter ulykken og det er plagsom.
Jeg selv syns at jeg er i normal aktivitet for tiden men plagene kommer hele tiden tilbake .
Er nylig skilt fra en lang samboerskap og familien, dette holder på å ta knekken på meg og føler verre enn det jeg har vært fra før.
Jeg spør dere eller deg er det noen vitaminer eller noe mer omfattende behandling til dette.

Relevante sykdommer/medisiner: tar ingen medisin.

Mann, 29 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Jeg har lett en del i litteraturen for å se om dette kan være en komplikasjon til selve dykekrhendelsen din, men jeg kan ikke finne materiale som støtter en slik teori. Det kan selvsagt likevel være tilfelle at det er sammenheng mellom plagene og dykkerulykken, men det er altså ikke en kjent komplikasjon.

Jeg tror uansett at det du opplever på venstre side av kroppen er belastningsproblemer og smerter som stammer fra muskulatur, sener og ledd. Kanskje du ikke burde være i normal aktivitet (selv om jeg ikke vet hva det går ut på for deg), men istedet avlaste muskulaturen og leddene og få behandling hos feks fysioterapeut?

At du har problemer også med følelsesliv og forhold til familien gjør det selvsagt bare verre.

Jeg tror ikke plagene din skyldes vitaminmangel, selv om enkelte kosttilskudd og naturpreparater som feks ginseng kan gi deg mer overskudd. Jeg vil istedet anbefale deg om å be fastlegen henvise til psykomotorisk fysioterapi for å avdekke om det er noen sammenhenger mellom de plagene du har og det stresset du opplever i privatlivet. Det kan også tenkes at det er ubehandlede psykologiske traumer etter dykkerulykken - og disse kan meget vel gi seg utslag i muskulære plager. I tillegg vil du få en grundig vurdering av de smertefulle strukturene på venstre side.