Piller mot uro og nervøsitet??

Spørsmål

Har de ti siste år tatt først inderal så da dette gikk ut av produksjon tatt pranolol. Jeg har innimellom prestasjonsangst, og tar da 1.5 tablett i den sitvasjonen jeg er redd for. Har problemer med skjelving når jeg er nervøs.
Ergo tar jeg disse pillene for skjelving og nervøsitet.
Nå er jeg gravid, og kan ikke ta disse pillene lenger. Finnes det noen andre piller mot nervøsitet, skjelving jeg kan ta som gravid??

Kvinne, 32 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Når det gjelder skjelvinger og nervøsitet så har du rett i at betablokkere roer noe ned da de nedsetter hjerterytmen. Når du nå er gravid ville jeg ikke anbefale å ta tabletter overhodet hvis det ikke absolutt er nødvendig.
Det er noe uklart for meg hva slags skjelvinger det er. Rister hendene eller føler du deg skjelven og urolig uten at andre legger merke til det.
Har noen andre kommentert det?

Da kommer jeg inn på den psykologisk delen av den tilstanden du beskriver.
Prestasjonsangst med medfølgende uro og skjelvinger kan være et resultat av ditt tankemønster og at du stiller veldig høye krav til deg selv.

Hvis det er tilfelle blir det også svært viktig hva du tror !!! andre måtte mene om deg og redselen for at de skal være kritiske.

Redsel for kritikk og sterk selvkritikk ligger ofte bak en slik prestasjonsangst i tillegg til det å være perfekt og flink.

Jeg vet at du egentlig ikke spurte om dette, men når du nå er gravid syns jeg du skal bruke den perioden til å se på om du kan jobbe litt med dette problemet på en psykologisk måte og ikke ta piller.

Vil anbefale en bok som heter Din indre kritiker som er enkel å lese og lærerik. Vær raus og god mot deg selv og sjekk ut med andre om de har lagt merke til at du er nervøs.

Det har de ofte ikke og da kan det være dine egne tanker som er mer kritiske enn de rundt deg.

Sjekk ut om du bruker ordene må,bør og skal da disse ofte drar i gang den uroen du føler.

Disse gamle automatiske lydbåndene styrer oss mer enn vi tror og når du begynner å legge merke til dem kan du også kjenne hvordan de skaper din indre uro.

Prøv å tren litt på dette og kjenn etter hva du har lyst til i stedet.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-