Piercing i øret

Spørsmål

hei, jeg har lyst å få en piercing inne i øret, der brusken er tjukkest, men så var det noen som sa til meg at det kunne være farlig fordi det var noe nerver og sånt der... stemmer det? kan det være farlig?

Kvinne, 22 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Du spør om piercing kan være farlig fordi det er ”nerver og sånt” i området. Svaret på det er at hudnervene i øremuslingen en sjelden gang kan bli ødelagt ved piercing slik at man taper noe av følelsen i det ytre øret, men det er nok ikke farlig om dette skulle skje.

Den største faren forbundet med piercing er at det skal oppstå en infeksjon i etterkant av inngrepet, og det er derfor veldig viktig at piercingstudioene har gode hygieniske prosedyrer og at de bruker sterile instrumenter. Faren for infeksjon er størst hvis man får piercing gjennom slimhinner - særlig tungen, leppene, nesen og kjønnsorganene. Infeksjonsfaren er mindre ved piercing i øret, fordi det ikke er ømfintlige slimhinner her samt at ørene er utstyrt med talgkjertler og ørevoks som motvirker bakterievekst. Infeksjoner etter piercing er ikke helt uvanlig, og kan være alt fra en uskyldig tilstand som går over i løpet av en uke, til dødelige infeksjoner i ytterst sjeldne tilfeller. Hvis det oppstår hevelse etter piercing er dette vanligvis et tegn på infeksjon, og man bør da gå til lege for eventuelt å få antibiotika. Feber og frostanfall kan være tegn på alvorlig infeksjon, og da bør man kontakte lege med en gang. Risikoen for infeksjon er størst den første tiden etter inngrepet, men det er en viss risiko også etter at piercingen er grodd. Grunnen til dette er at piercingen kan gnage og lage små sår som kan bli betente, samt at noen reagerer allergisk på metallet slik at huden blir svekket og bakterier lettere kan slå seg ned.

Jeg legger ved noen linker der du kan lese mer om piercing.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-