Penisstørrelse

Spørsmål

Hei. Jeg er en gutt på 19 som synes jeg har for liten penis. Det skader mitt selvbilde og jeg føler at jeg mangler noe. Hva kan gjøres for å forstørre? Har lest at man kan trene den opp som en muskel osv. Det må da gå an å forstørre på en eller annen måte?? Hormoner, opersajon, whatever. Har lyst til å prøve det som er. Hva er mine alternativ og hvordan virker de? Hva anbefaler dere? Håper på et godt svar.

Mann, 19 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.
Penisstørrelsen er noe som opptar mange menn. Noen synes den er for kort mens andre mener den er for lang eller for tynn. De færreste kvinner synes imidlertid at størrelsen på penis er av vesentlig betydning for seksuell tilfredsstillelse. Årsaken til dette er at det er de ytterste 3-4 cm av skjeden som er mest følsom for stimulering, samt at skjedens muskulatur tilpasser seg størrelsen av mannens lem.

Du sier ikke noe om størrelsen av din egen penis. Det er store variasjoner mellom menn i størrelsen på en ikke-erigert penis, mens forskjellen er langt mindre i erigert tilstand. En helt slapp penis er oftest 7-13 cm. Gjennomsnittslengden for en stiv penis er 14-16 cm (målt på oversiden av penis), og de fleste peniser er mellom 12 og 18 cm.

Penisstørrelsen bestemmes først og fremst av arvelige egenskaper. Mangel på kjønnshormoner er sjelden av betydning. Seksuell interesse og gjenomgått pubertet (kviser, hårvekst i underlivet, stemmeskifte) indikerer normal hormonproduksjon, og tilskudd av mannlige kjønnshormoner (testosteron) vil da ikke være til hjelp. Gal bruk av dette preparatet kan blant annet føre til svekkede testikler og i verste fall varig sterilitet.
Jeg er ikke kjent med at det foreligger vitenskapelige bevis for at verken pumper, kremer eller vekter kan forstørre penis. Det er også uklart om disse midlene er trygge eller om de kan medføre varige skader. Det er ikke muskler i penis, og den kan derfor ikke forstørres ved å trenes opp. Den eneste dokumenterte måten å forstørre penis på er ved et kirurgisk inngrep der det opereres inn ekstra vev i penis-skaftet. Dette gjøres kun når penis hos en voksen mann er ekstremt liten, og så vidt jeg vet utføres ikke slike operasjoner i Norge. Erfaringene med disse kirurgiske inngrepene har heller ikke vært spesielt gode, og en kan vanligvis ikke regne med en forlengelse av penis på mer enn 1-2 cm. Et annet problem er at penis blir litt ”slarkete” både i utseende og funksjon etter en slik operasjon. Prisen på disse inngrepene er om lag 30.000 kr.

At penis er for liten til å ha sex er svært uvanlig. Som regel er det andre ting i et forhold enn penisstørrelse som er av langt større betydning.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-