Penisimplantat

Spørsmål

Jeg har forsøkt Caverjekt og Bondil. Det har ikke vært velykket. Har så forsøkt vakumpumpe kombinert med Bondil. Det har heller ikke vært særlig vellykket!

Penis blir ikke lang nok. Min kone blir ikke tilstrekkelig stimulert.

Jeg vil utrede muligheten for å få opereret inn penisimplantat.

Vil jeg da kunne regne med å få tilnærmet samme størrelse og stivhet som før jeg ble operert?

Hva er risikoen ved et implantat?

Relevante sykdommer/medisiner: Har fjernet protata i Paris p.g.a. kreft. Kreften var kommet så langt at nerver måtte fjernes, så viagra ikke lenger er et alternativ.

Mann, 60 år

Svar

Du forteller at du har vært kreftoperert i prostata og fjernet en del nerveforsyning i forbindelse med dette; noe som har ført til at du har mistet evnen til ereksjon. Dette er jo veldig beklagelig, men desverre noe som kan være et resultat av en slik operasjon: Og da a vil du nok også som du selv sier ikke ha noen glede av de tablettene som hjelper for å få ereksjon; og heller ikke Bondil eller vakumpumpe. For å få innlagt penisimplantat må dette innopereres ved en urologisk klinikk; som f.eks. Rikshospitalet, og da vil du kunne få en stiv penis ved hjelp av denne og en penis som i erigert (stiv tilstand) vil være omtrent som da du fikk "normal" ereksjon før. Det finnes to typer av en slik implantat; en som er "halvstiv" og en som kan pumpes opp. Dette er noe du kan diskutere med når og eventuelt hvor du blir operert i forhold til hvilken type du ønsker. Et slikt implantat er relativt risikofritt; dvs. det kan i enkelte tilfelle hende at dette implantatet kan trenge litt ut i form av et sår, men da vil dette kunne rettes på der du får dette operert inn.