Penisforstørring, går det an?

Spørsmål

Hei jeg har et type lignende problem som det er stilt spm. til tidligere her hos dere, men svaret da gitt privat til spørsmålsstilleren. Jeg lurer på hva som kan gjøres om man har for liten penis. Penis måler ca 2,5 cm i slapp tilstand (Ved trening trekker den seg så mye sammen at den nesten forsvinner inn), i erigert tilstand ca 10-12 cm. Omkretsen er også mindre enn normalt. Pungen er også betydelig mindre enn normalt.
Jeg er 181 cm høy, 94 kg (Har ikke mye penisrot fett, men fokuserer aktivt for å få det bort), og resten av kroppen er egentlig normalt utviklet, dvs. jeg har små hender, små ører, små øyne og føtter str. 42 i sko. Jeg har lite behåring på kroppen (kan jeg ha noen hormonelle problemer?? )
Jeg var hos lege da jeg var 12 år for å sjekke meg ang. dette, men det virket ikke som legen tok det særlig seriøst da, og dermed ble tanker om fremtidige legesjekker bortfallende.

Spørsmålet mitt er: Kan penislengde økes i lengde eller omkrets? Spørsmålet er ikke av psykologisk art og jeg vil derfor ha et konkret medisinskfaglig svar. Hvis jeg drar til androlog evnt annen spesialist, kan vedkommende gjøre noe?

Det er ingen vits i å dra til lege, om intet kan gjøres, og jeg vil derfor be om at dere skriver konkret hva slags behandling som kan være aktuell.
1) medikamentell behandling?
2) Opererere?

Måle hormoner? Testosteron osv ? I såfall, hvilke hormoner og hva.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Der finnes ingen behandling som kan gjøre penis hos en voksen mann større. De kirurgiske metoder som forsøkes noen steder i utlandet, gir meget variable resultater, og tidvis med skrekkelige komplikasjoner som smerter i penis og ereksjonsproblemer. Styr derfor langt unna dette. Alt som kan kjøpes av nettet med påståtte virkninger, er 100% humbug. Der finnes heller ingen reseptpliktige registrerte legemidler som har noen slik effekt.

Så til dette med penisstørrelse generelt. Jeg siterer fra et tidligere svar her på Lommelegen, ifra vår sexolog Haakon Aars:

"Det er utrolig mange myter som verserer om størrelse på penis. Og er det noe alle gutter/menn er opptatt av er det nettopp størrelsen. Og overdrivelsene er mange! Det er som all manndom og selvrespekt er konsentrert rundt penis og størrelsen på den - og dette til tross for at mange jenter og kvinner synes at dette er relativt uvesentlig. Det er klart at størrelsen ikke er uten betydning, blant annet i den forstand at penis må være stor nok til å kunne gjennomføre et samleie og kunne tilfredsstille en partner. Men vi overvurderer nok betydningen av størrelsen. For faktisk er det ikke så mange centimeterne som skal til for å gjennomføre et samleie. I gjennomsnitt er kvinnens skjede 9-10 cm dyp. Hos kvinner sitter klitoris (kvinnens mest følsomme organ) ved inngangen til skjedeåpningen, så en liten penis vil lett kunne stimulere klitoris. Nå er det mange kvinner som føler at det viktig at penis "fyller opp" skjeden, slik at de vil si at en tykk penis er mer tilfredsstillende. Myten om at bare den store penis duger, og at jo større, jo bedre, er svært overdrevet. Mye har vært skrevet om den såkalte normalstørrelsen på den (stive) erigerte penis, og det varierer mellom 11-12 og 18 cm i lengde. Kinsey undersøkte 2376 menn når det gjaldt størrelse av penis, og fant at middelverdien på lengden på den erigerte (stive)penis var 15 cm med en spredning på 9-22 cm. Det største antallet ble målt i området 13-18 cm. Omkretsen målt på den tykkeste delen er i gjennomsnitt 12-13 cm. Og penis skal måles fra roten til tuppen langs kurven (siden) av penis."

Din penis er mao. aldeles normal, og nokså nær "gjennomsnittspenisen" i størrelse.

Les mer her fra dr Aars her:
http://www.lommelegen.no/legesvar/penisstørrelse

Så til ditt spørsmål om du kan ha hormonelle problemer. Jeg har ingen holdepunkter for at det skulle være tilfelle, ut fra det du her skriver, men kan samtidig selvfølgelig ikke utelukke noe som helst via nettet og uten blodprøver. Siden du først lurer på dette, så foreslår jeg at du tar en blodprøve (testoteron og SHBG) hos fastlegen, for å få svar på dette en gang for alle, så slipper dette å være et tema mer i livet ditt. Skulle du mot formodning har for lave testoteronverdier av en eller annen årsak, så må legen først finne årsaken, og så kan du behandles med testoteroninjeksjoner, men altså kun hvis der finnes en sykelig mangel på dette hormonet.

En androlog kan heller ikke bidra med noe for å øke din penisstørrelse, jfr ditt spørsmål.

Du sier at spørsmålet ikke er av psykologisk art. Jeg skjønner hva du mener, men jeg er dypt uenig i det, for der finnes INGENTING ved oss mennesker som ikke har en svært stor psykologisk komponent. Et beinbrudd har betydelige psykologiske komponenter, det samme har kreft. Og så er det jo fremfor alt slik at ting og fenomener ikke egentlig er noe i seg selv, uten at en hjerne og en person opplever og tolker det. Eksempel: "Pene øyne" er ikke noe som er målbart eller objektivt, selv om øyne er fysisk organ. "Pene øyne" avhenger av hvem som ser på disse øynene. Store bryster på kvinner er ikke pr definisjon pent eller sexy, for noen synes at små nette bryster er mye mer sexy, og da er det udiskutabelt slik for den som oppfatter det slik. Det subjektive, det psykologiske, det er det som er fakta. Det fysiske er kun noe som skal tolkes og oppleves, og det er der psykologien kommer inn som det altoversskyggende.
Og slik kan en fortsette.
Det samme gjelder kroppsbilde, f.eks. om man opplever sin kropp å være passe stor/liten, og det gjelder i aller, aller høyeste grad dette med penisstørrelse også.

Håper svaret var informativt. Ha det bra.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn