Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Penis størrelse

Spørsmål

Hei, jeg er en 18 år gammel mann som har en penis som er 15cm i lengde og 11cm omkrets erigert tilstand. Jeg synes at den er ganske tynn og lurte på om det er noen måte å gjøre den tykkere på? Da jeg bare er 18 antar jeg at jeg fortsatt er i puberteten og om det er mulig å få noe hormonbehandling (f.eks mer testosteron) for å gjøre den tykkere? Føler at den er altfor tynn og kunne gjerne tenkt meg at den var 12-13 cm i omkrets.

Svar

Penisen din er ikke for liten. Dette med størrelsen på penis er vel kanskje noe av det gutter og menn er mest opptatt av. Jo større, jo bedre tror de fleste.
Det er som all manndom og selvrespekt er konsentrert rundt penis og størrelsen på den – og dette til tross for at mange jenter og kvinner synes at dette er relativt uvesentlig. Det er klart at størrelsen ikke er uten betydning, blant annet i den forstand at penis må være stor nok til å kunne gjennomføre et samleie og kunne tilfredsstille en partner. Men vi overvurderer nok betydningen av størrelsen. For faktisk er det ikke så mange centimeterne som skal til for å gjennomføre et samleie. I gjennomsnitt er kvinnens skjede 9–10 cm dyp. Hos kvinner sitter klitoris (kvinnens mest følsomme organ) ved inngangen til skjedeåpningen, så en liten penis vil lett kunne stimulere klitoris
Mye har vært skrevet om den såkalte normalstørrelsen på den (stive) erigerte penis, og det varierer mellom 11–12 og 18 cm i lengde. Så slik sett er du jo vel innenfor normalen. Dette er jo også avhengig av hvordan man måler. Det skal måles på siden av penis; fra roten og helt ut til tuppen. Husk også at penis ofte er kurvet og således kan være lengre enn den synes. Og selvfølgelig skal den måles ved full ereksjon.
Når det gjelder omkrets så er du også innenfor naormalen faktisk.
Det er nok ikke noe som kan gjøres hverken med hormoner eller operasjon nå for å gjøre den større da du er 18 år og vil regnes å være så langt ute i puberteten at noe tilføring av testosteron ikke vil ha noen effekt på lengde eller omkrets..