Overvekt

Spørsmål

Jeg har slitt med overvekt siden ungdomsskolen, vekta har med årene bare økt. Jeg har nå en BMI på litt over 40. Dette er helsefarlig for meg, har hatt blodpropp og vet jeg kan få det igjen p.g.a. arvelig. Jeg har prøvd flere slankekurer også piller som jeg har fått av legen, bla, Xenical. Gikk ned noe, men gikk opp igjen etter en tid. Sliter også med angt og depresjoner som gjør at ting også blir vanskelig. Har lest litt om oprasjoner men det er vanskelig å få legen min med på det jeg ønsker. Hva koster en slankeoprasjon, eller fettsuging? Hvor er det nærmeste stedet å få gjort noe sånt uten om på Førde sent. sykehus? Og hva må til får at jeg får legen min til gjøre som jeg ønsker slik at jeg kan fortsette å leve?

Kvinne, 24 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Mange overvektige pasienter sliter med å bli hørt, og det kan være vanskelig å gå ned i vekt, noe som sliter på selvfølelse og humør i tillegg. Imidlertid er det ikke sikkert at fettsuging eller slankeoperasjon er det riktige for deg, og dette bør du ha diskutert med noen som har kompetanse på området før du kjøper deg en operasjon eller får utført fettsuging.

Du kan lese om operasjonen her;
http://www.glimsdal-design.no/WLS/norsk/verd_vite.htm
om fettsuging:
http://privatklinikk.com/fettsuging.htm

En BMI på 40 er skadelig og du bør gå ned i vekt. Hvis du ikke synes legen din er interessert nok i å hjelpe deg skal du si det til ham og be om hjelp eller eventuelt bytte lege.

Prisene på fettsuging varierer mye, og avhenger veldig av hvor mye som skal gjøres, men det dreier seg om flere titusen kroner hvis man skal slanke seg på denne måten.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 199,-