Os tibiale externum

Spørsmål

Hei!
Jeg har et ekstra navicular bein i foten. Dette beinet var i to deler og ble fiksert sammen ved operasjon. Beinet har ikke grodd helt sammen men osteosyntesen gjør at pseudartrose ikke er behandlingstrengende. Hvor lenge vil osteosyntesen ha så bra tak at pseudoart rosen ikke er behandlingstrengende? Vil det bli nødvendig med ny operasjon?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Jeg vil tro at osteosyntesen vil vare. Dette beinet kalles "os tibiale externum", og ligger dypt inne i en sene, som igjen er festet til den øvrige delen av navicular-knokkelen. Således er det ikke bare skruene som holder knoklene samlet, men også senen jeg nevnte. Skulle plagene ta seg opp, kan det tyde på at knokkelen beveger seg, og at skruene ikke gir adekvat hold. Da bør både skruer, samt knokkel fjernes.

Lykke til!

Har du spørsmål om ORTOPEDI?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Gard Kristian Anderssen ORTOPEDI
Pris fra 199,-