Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Ørsmå utvekster på penis

Spørsmål

Har fått noe greier på penis som jeg lurer på hva er.
1: Noen små prikker rundt urinåpningen
2: Mange små prikker i ett samlet område på forhud/penis som er synlig når jeg drar bak forhud
3: Ett rødt sår på penisskaft. Var vel først noe kviseliknende og siden den ble poppa forrige helg har der vært en rød flekk/sår.

Har ingen kløe, ingen smerte, ingenting. Hva kan dette være? Hva bør jeg gjøre?

Svar

Hei og tak for brevet ditt samt medfølgende bilder. Man må alltid ta et visst forbehold når det gjelder diagnostisering ut fra bilder, men så langt jeg kan bedømme representerer de små hvitlige utvekstene du spør om helt normale strukturer på penis hos en mann. Mange spør om dette og tenker at de er nyoppståtte, men disse utvikler seg etter puberteten og de fleste legger ikke merke til dem før det av en eller annen grunn blir nødvendig å se godt etter på penis. Hvis du ser nøye etter så vil du finne dem helt fra innerst på penis til grensen mot penishodet. De kalles ganske enkelt for penile papler som ikke betyr annet enn små, talgkjertelbetingede gullige strukturer og hvis du ser godt etter så ser du at mange ligger helt i hudens plan mens andre stikker litt ut. Alle menn har dem, men noen mer enn andre, slik som er tilfelle med alle øvrige organer, ingen er helt like. Ser du godt etter finner du dem også i området der penis går over i pungen.

I randsonen mot glans kan de være nokså uttalte og der kalles de for spiculae glandis. Kvinner har det samme på innsiden av de små kjønnslepper og her kalles de for vestibulær papillomatose. Disse normaltilstandene lar seg ikke behandle og skal derfor ikke forsøkes behandlet, det er slik vi er skapt.

På det tredje bildet er det et lite område som er noe rødere enn omgivende hud og det er vanskelig å si noe nærmere om det. Hvis det ikke gå bort av seg selv så forsøk å smøre et tynt lag med fuktighetskrem på det noen dager og se om ikke det hjelper. Hvis det ikke går bort kan du la fastlegen undersøke det. Og for ordens skyld, sopp er en sjelden tilstand hos en 25 år gammel mann;- den arter seg som hissig rødme i området og er ubehagelig. De menn fleste som får sopp på penis lever fast sammen med en kvinne som har sopp i sin vagina.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-