Oralsex og kjønnssykdommer

Spørsmål

Jeg har hatt ubeskyttet oralsex for 8 mnd. siden med en kvinne på 30 år. Kan jeg ha fått en kjønnssykdom. Jeg har ingen grunn til å være mistenksom. Jeg er bare litt nervøs av natur. jeg har ikke hatt kløe/svie/utflod e.l.

Mann, 33 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei !
Det er selvfølgelig umulig for meg å hverken bekrefte eller avkrefte at du kan ha fått noen kjønnssykdom, uten å foreta nødvendige undersøkelser.
Men jeg kan si litt generelt om dette med oralsex og mulighet for overføring av kjønnssykdommer.

Forøvrig sier du at du ikke har hatt noen symptomer i form av kløe / svie / utflod etc., og det er jo bra, men man skal allikevel være oppmerksom på at clamydia ofte ikke gir noen symptomer i det hele tatt, dvs man kan ha det uten å ha noen plager av det. Og dette er en meget vanlig sykdom hos ellers friske folk. Å undersøke om man har clamydia er veldig enkelt, man leverer inn en urinprøve til legen som så sendes inn til undersøkelse. Man skal ikke ha latt vannet siste timen før denne prøven taes.

Forøvrig om oralsex og kjønnssykdommer:
HIV: Liten sjanse for overføring, men ingen garanti i det hele tatt.
Herpes: Kan smitte dersom den som utfører munnsex har aktive herpessår, inkl. vanlige herpessår på leppene. Men dette ville du garantert ha merket, i form av smertefulle sår på penis / glans.
Gonore: Kan smitte
Clamydia: absolutt vanligste smittemåte er via alminnelig samleie
Dette var litt generelt om dette.

Rådet mitt til deg, i og med at du sier at du er "litt nervøs av natur", er at du tar en tur til legen og blir sjekket, og det er vel mest sannsynlig at du ikke har noe, ut fra det du forteller. På den måten kan du få blitt ferdig med bekymringene dine om dette, og få lagt det fra deg og slippe å bekymre deg !
Lykke til !

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 289,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn