Oppfylning over navlen etter bukplastikk

Spørsmål

Hei. For 6 måneder siden gjorde jeg brystreduksjon og bukplastikk (gjort også i 1994) i samme operasjon i utlandet. Er veldig fornøyd med brystene, men fikk etter noen uker en utstående kul under brystet. Det er gjort ultralyd som tidligere viste samling av seroma de ikke klarte punktere. Siste ultralyd viste ingen ting. Ikke brokk. To kirurger i Spania er usikre, en tror det er delt muskel, den andre tørket seroma. Klinikken i utlandet tror det er fett etter å ha sett bilder. Har en BMI på 25. Har gått ned 5 kg etter operasjonen.
Arret under navlen er heller ikke pent som bildet viser. Kan det ha noe med at jeg tappet mye seroma? Kan sårflatene ha problemer
med å gro sammen? Klinikken tror etter bildene det er utstående fettfolder.
Jeg kan nå fått tilbud om å komme til kontroll der jeg har gjort det, men de tror ikke det er noe å gjøre.
Vil gjerne høre din mening,

Svar

Hei, og takk for spørsmålet! Dersom man får et serom etter bukplastikk og seromet ikke tappes, er det vanlig at dette lager en liten oppfylining! Arrvevet vil kjennes ut som en hard oppfylning dypt for underhudsfettet! Det er nok likevel mest vanlig at dette havner i relasjon til det lave arret og ikke over navlen der du har det! Jeg vil derfor tro at den utbulingen du har over navlen heller skyldes at bukmusklene har glidd litt fra hverandre igjen eller at det er for mye underhudsfett igjen her! Det er nok vanskelig å få noe godt svar på det ved røntgenundersøkelser, det er heller klinisk undersøkelse som kan si noe videre om dette! For å korrigere dette må man ente fettsuge litt her eller åpne opp helt å sy bukmusklene sammen igjen!

Når det gjelder arret fra navlen og ned, ser det ut som om huden er grodd fast i bukveggen, og det er vanskelig å si noe om årsaken til hvorfor det er blitt slik! Det må i hvert fall tas opp helt for at det skal bli bedre!

Håper svaret kan være til hjelp!