Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Operativ behandling av brudd i overarmsskaftet

Spørsmål

Hei jeg fikk ett rotasjons overarmsbrudd ved håndbakk i slutten av mars. Bruddet sitter lavt på humerus, litt over albueleddet. Det ble operert med plate og skruer 3 dager etter ved Haukeland sykehus. Jeg var på 6 og 12 ukers kontroll med røntgen hvor de mente det så bra ut. Men jeg merker at armen ikke er den samme og ofte hvis jeg belaster den i forbindelse med trening osv så kjenner jeg litt smerte før jeg da gir meg med den øvelsen for å ikke presse det. Nå er det jo 7.5 måned siden operasjonen. Vil det være normalt at man føler armen ikke er like sterk. Frykter noen ganger at den skal knekke opp igjen eller at tilhelingen på en måte ikke har gått som det skal. Burde man være bekymret? Vedlagte bilder viser røntgen av opprinnelige bruddet, 6 uker og 12 uker.

Svar

Hei!

Nei, jeg ville ikke være bekymret, dette ser fint ut. Likevel vil det ikke være riktig av meg å anbefale deg å drive aktiviteter som fremprovoserer smerte.

Beinet vil ikke ha fått tilbake sin endelige styrke før ett år etter operasjonen. Selv om knokkelen ikke blir 100% så sterk som opprinnelig, vil det normalt sett ikke være fare for at det skal knekke på nytt. I tillegg gir metallet som er satt inn ytterligere styrke.

Ved denne operasjonen må man mobilisere flere av de store bøyemusklene på overarmen. Dette vil nok kunne medføre både tap av noe muskelmasse, men også skade og arrdannelse i den gjenværende muskelbuken, som nok vil kunne bidra til en opplevelse av mindre kraftutvikling.

Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-