Operasjon nedentil

Spørsmål

Jeg tror jeg trenger inngrep for å forlenge frenulum (er det det strengen til forhuden på penis heter?) eller utvidelse av forhuden på penis. Hvor kan jeg henvende meg, kan jeg henvende meg direkte til en plastikk kirurgi klinikk og få refundert deler av regningen? Jeg har ikke klart å si dette til min allmennlege ennå..

Relevante sykdommer/medisiner: Plastisk kirurgi

Mann, 29 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Det er ikke vanlig å forlenge frenulum, heller å kutte denne eller eventuelt å fjerne forhuden. I noen tilfeller kan det lages ett snitt i forhuden for å utvide denne, men ofte fjernes hele huden her, som ved en omskjæring.

Du må snakke med legen din først, slik at han kan henvise deg til en kirurgisk poliklinikk i det offentlige helsevesen for å få inngrepet gjort. Du vil ikke få refundert penger fra en privat klinikk med mindre det er gjort spesiell avtale med trygdekontoret - og i de fleste tilfeller vil dette kun bli dekket via offentlig helsevesen.

Dette haster jo ikke så veldig medisinsk sett - og du må kanskje belage deg på litt ventetid. Hvis det drøyer for lenge får du nok også gjort det privat - men da må du betale med egne penger.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-