Øm testikkel

Spørsmål

Jeg kjenner en ømhet i høyre testikkel, vært slik en stund nå. Det virker som testikkelen er blitt mindre. Jeg har også hatt hoste i lang tid uten å være forkjølet.Da jeg ble født var ikke testikkelen på høyre side kommet på plass. Den ble flyttet på plass ved et inngrep i 15-års alderen. . Så det gikk mange år med testikken i bukhulen. Nå er det ømt der nede. Bør jeg gå til fastlegen med dette? Bedre å være føre var.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Ja, du tenker rett når du sier at det er bedre å være føre var, når det gjelder endringer i testiklene. Du beskriver en ømhet, og det kan skyldes infeksjon, f.eks. i bitestikkel, noe som kan behandles med antibiotika. Men viktigheten av en legesjekk er ikke minst for å utelukke ondartet sykdom.
Det ville dog heller ha kjentes ut som en større testikkel, evt ujevn overflate e.l., men du beskriver en mindre testikkel. Det forstår jeg ikke helt, men en mulig forklaring er at du nå har kjent etter pga at det har blitt vondt, og så oppdager du at den er mindre enn den andre, og kanskje det alltid har vært slik, for det er ikke uvanlig. Og så har du altså tilfeldigvis oppdaget det nå, fordi du har kjent etter pga smerten.
Jeg skal selvfølgelig ikke si noe sikkert om akkurat det, det er kun høyttenking fra min side.

Men svaret på ditt spørsmål er altså er helt klart ja, dette skal du til legen din med.

Ha det bra.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Kommersiell tjeneste Pris fra 259,-