Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Om balanitt

Spørsmål

Hei, jeg har balanitt (forhudbetennelse) på penis. Jeg har nå gått på en kur som består av rens med Hibiscrub og deretter smøring med canesten krem. Betennelsen har blitt veldig mye bedre men går ikke helt bort, kan en antibiotika kur hjelpe med og bli helt kvitt det?

Svar

Hei og takk for brevet ditt. At du har fått canesten krem vil i vanlige fall bety at den legen som har forordnet denne oppfatter tilstanden som fremkalt av gjærsopp. Navnet balanitt knytter seg til alle tilstander som omfatter penishodet med tilgrensende forhud. Hvis det er slik at det er det du feiler er det adekvat å bruke canesten, men hvis tilstanden skyldes noe annet kan det forklare at plagene ikke helt forsvinner. Systemisk antibiotikabehandling hører ikke hjemme i behandlingen av de vanligste balanittene. Bruk av hibiscrub på penishode og forhud hører vanligvis ikke hjemme i behandlingen av balanitter siden den kan virke irriterende på de forholdsvis sensitive overflater vi her snakker om. I første omgang ville jeg ha sluttet med hibiscrub og fortsatt med canesten en liten stund videre. Hvis tilstanden ikke da bedrer seg så er det å anbefale at du kontakter en spesialist i hudsykdommer og får ham eller henne til å undersøke deg. Dette er fordi diagnostikk av tilstander i denne regionen er alt annet enn enkelt og krever en grad av erfaring som ikke alle leger har. Lykke til og god bedring !