Oksygentilskudd?

Spørsmål

Hei! Oksygenbarer har blitt populært i utlandet, og jeg har prøvd dette selv med effekt. Jeg sitter inne stort sett hele dagen, kjører bil når jeg er i bevegelse og er inne på skolen og studerer eller hjemme å jobber. Jeg vurderer å gå til innkjøp av en oksygenkonsentrator, for å bli mer opplagt, bedre hukommelsen og kunne være mer effektiv.

Jeg prøver å trene 2-3 ganger i uka, men dette er også inne. Jeg veier ca 85-90kg, er 182cm høy, snart 28år. Har generelt grei fysikk, og driver med aktiviteter i blant. Røyker ikke, men snuser. Drikker alkohol ca annenhver helg (mye kanskje en gang i måneden, men generelt sett stort sett bare noen øl).

Spørsmålet er, hvor mye % oksygen burde jeg stille aperatet på, hvor mange liter i minuttet og hvor lenge burde jeg puste i det?Er det noen fallgruver jeg må passe på, eller noe som kan skade meg osv? Eller gjøre at jeg får negativ effekt framfor ønsket effekt?

Takk for svar

Svar

Hei!

Jeg er veldig glad for at du stiller disse spørsmålene før du går til innkjøp av oksygenkonsentrator. Dersom du er lungefrisk er det overhodet ingen grunn til å gå på oksygenbar, bruke oksygen i bilen, på skolen, på jobben eller under trening. Du skriver at du har prøvd det med effekt. Dersom du har følt deg mer opplagt, har fått bedre hukommelse og blitt mer effektiv er det ikke på grunn av oksygentilskudd! Det er tilstrekkelig med oksygen i luften vi puster inn på landjorda, så mitt råd til deg er å holde deg unna oksygenkonsentratorer, holde deg unna røyk og fortsette med fysisk aktivitet og alkohol med måte. Fysisk aktivitet vil gjøre deg mer opplagt, gi deg bedre hukommelse og sannsynligvis gjøre deg mer effektiv uavhengig om det er innen- eller utendørs.

Håper dette var nyttig med tanke på din vurdering.