Nevrologisk lidelse?

Spørsmål

Er 41 år, mor til 3.
Etter siste fødsel, for nesten 7 år siden ble jeg veldig dårlig, mye svimmel, balanseproblemer, nummenhet i venstre side,brennende følelse i huden på venstre side, masse muskelrykninger i nesten alle kroppens muskler, men spesielt i leggene, lårene, øyenbryn og tommelfingermuskelen, hadde dessuten mye muskelsmerter. Hadde av og til nummenhetsfølelse i venstre del av ansiktet . Ble undersøkt på alle mulige vis, med MR, spinalpunksjon x 2 , "lyttet på muskler", .. ingenting unormalt ble funnet, bortsett fra lave jernverdier og folinsyremangel.Startet på jobb etter endt permisjon, har en stressende jobb som avdelingssykepleier og har til tider følt meg veldig sliten og stressa. Åra har gått og jeg har hatt 3 gode år uten særlige plager bortsett fra når jeg har vært spesielt sliten, da med balanseproblemer og en del muskelrykninger , spesielt i øye og lår. Nå har jeg hatt en noen episoder med enorme svimmelhetsanfall og så har jeg slitt med balansen, muskelsmerter og rykninger i muskulaturen. Er i samme jobb, trives meget godt miljømessig, men det er travelt, er stram i nakkemuskulaturen, og har en del spenningshodepine.Tok for ca 2 mndr siden stoffskifteprøver;normale.HAr også i det siste mistet mye hår.Har i alle disse åra slitt med panikkangst.Brukte Seroxat i et år, det er et år siden jeg kutta ut den, vil heller prøve å kjempe i mot angsten. Innbiller meg stadig at jeg har en alvorlig nevrologisk lidelse....
Er fysisk aktiv.Normal vekt.Elsker min mann over alt i verden, vi har det veldig bra på alle vis.

Kvinne, 41 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Symptomene dine er etter min mening ikke slik at man kan la være å utrede dem videre. Alvorlig svimmelhet, muskelrykninger, smerter, håravfall og balanseproblemer er symptomer som helt riktig bør lede tankene til nevrologiske lidelser, blant annet MS - uten at symptomene er entydige på slik sykdom. Som sykepleier har du sikkert sett pasienter med tilsvarende alvorlige sykdommer og du tenker helt sikkert letter på slike alvorlige sykdommer enn andre.

Noen av de andre symptomene dine hodepine, nakkesmerter og også muskelsmertene ses ofte ved stresstilstander, og ikke sjelden i kombinasjon med angstplager. Derfor har du en god blanding av symptomer - og det er sikkert vanskelig både for deg og fastlegen din å skille ut hva som skyldes hva og om det er mulig at alt kan skyldes en nevrologisk grunnlidelse.

Det er bra at du vil kjempe mot angsten og forsåvidt også bra at du har prøvd Seroxat - så vet du hva det innebærer og kan vurdere om det er noe du har nytte av eller ikke.

Jeg synes det er riktig å utrede deg videre, ut fra symptomene alene kan man umulig stille en sikker diagnose. Det er lenge siden du ble utredet sist, og en ny runde med MR, spinalpunksjon, blodprøver og evt vurdering hos nevrolog er på sin plass. Man kan tenke seg mangeltilstander eller forstyrrelser i elektrolytter som en årsak til plagene, stoffskifteforstyrrelser, nevrologisk sykdom eller stressrelaterte plager. Den siste "diagnosen" bør kun anvendes når alle andre utredninger er gjort.

Jeg har altså ingen konkret diagnose til deg, og det er kanskje skuffende. Imidlertid håper jeg dette kan være en motivasjon til å gjøre en ny utredningsrunde og avklare en del mulige diagnoser. Hvis man ikke finner noe bør du forsøke å akseptere at dette ihvertfall ikke er noe farlig, i og med at det har vart såpass lenge uten at forandringer på MR, blodprøver osv fremkommer.

Lykke til!!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 199,-