Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Nervesmerter utgående fra albuen

Spørsmål

Januar 2015 fikk jeg brudd i albuen, bruddet var ukomplisert. Etter det har jeg slitt med tildels store smerter i armen. Følger Ulnaris nerven og ut i lille finger og ringfinger og huden kan bli sensitiv for berøring. Nevrografri var normal. Tatt CT, vært hos nevrolog. Gått til fysioterapi i lang tid han mener at nervevev er sensitert. I perioder litt bedre, men kan ikke bruke armen normalt. Skal lite til før smertene blir intense. Dette påvirker livskvaliteten min. Kan noe gjøres eller må man regne med å leve med smerter for alltid?

Svar

Hei!

Så lenge man ikke mistenker at disse smertene kommer fra nervepåvirkning lenger oppe i armen eller helt oppe i nerverotsavgangen i nakken, høres det svært sannsynlig ut at de plagene du beskriver kommer fra nervus ulnaris i albuenivå. Er det tilkommet arrvev rundt nerven, kan dette gi litt slike plager som du beskriver. Det bør ved testing, altså manipulasjon av nerven, være mulig å finne ut om det er en viss sannsynlighet for at nerven er plaget i området rundt albuen. Siden du har en normal nevrofysiologisk test, vil det nok være noe mer usikkerhet knyttet til den diagnostiske sikkerheten, og derfor også prognosen ved eventuelle kirurgiske tiltak.

Forhør deg med en ortopedisk eller håndkirurgisk avdeling, og be om en vurdering av om dette er en tilstand som kan avhjelpes kirurgisk. Før man har etablert om dette den sannsynlige årsaken til plagene, er det vanskelig å gi deg noe godt svar om hva vi kan forvente av eventuell behandling.

Lykke til!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 339,-