Nedtrapping av Cipramil

Spørsmål

JEG HAR BRUKT CIPRAMIL 10 MG PR DAG I ETT ÅR. NÅ HAR JEG SLUTTET(TRAPPET NED MED EN HALV TAB PR DAG I EN UKE) -NÅ ER DET 2 DAGER SIDEN JEG TOK MIN SISTE DOSE. HAR EN MERKELIG , SKJELVENDE OG RAR FØLELSE. SVETTER OG ER KVALM OG GANSKE SVIMMEL. ER DETTE ABSTINENSER ELLER NOE? SKAL DET VÆRE SÅNN?

HILSEN MEG.

Kvinne, 28 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Kjære deg,

Det er ikke helt uvanlig med abstinensreaksjoner i forbindelse med at man slutter på Cipramil, og symptomene kommer særlig hvis man slutter brått. De vanligste abstinens-plagene er svimmelhet, kvalme, hodepine, problemer med å koordinere bevegelser, irritabilitet og prikking i fingrene (ofte følelse av elektriske støt). Dette kan vare fra få dager og opp til 3 uker, men sjelden lenger enn dette. Man kan hindre at disse reaksjonene oppstår ved å trappe langsomt ned på Cipramil-dosen, ofte over flere uker.

Slik jeg ser det er det nærliggende å tro at symptomene dine med svette, kvalme, svimmelhet og en ”rar” følelse i kroppen har sammenheng med nedtrappingen av Cipramil. Etter all sannsynlighet vil symptomene avta gradvis i løpet av de nærmeste dagene/ukene. Hvis du har store plager av disse abstinensene kan du i samarbeid med legen din forsøke å trappe ned dosen over noe lengre tid, slik at du begynner med en lav dose igjen som du står på 1-2 uker, før du slutter helt.
Hvis plagene dine mot formodning ikke går over i løpet av 3-4 uker, eller hvis de forverres, kan det være lurt å ta kontakt med legen din slik at han/hun kan avklare om det ligger en annen årsak bak.

Lykke til videre!