Nedtrapping av Cipramil

Spørsmål

JEG HAR BRUKT CIPRAMIL 10 MG PR DAG I ETT ÅR. NÅ HAR JEG SLUTTET(TRAPPET NED MED EN HALV TAB PR DAG I EN UKE) -NÅ ER DET 2 DAGER SIDEN JEG TOK MIN SISTE DOSE. HAR EN MERKELIG , SKJELVENDE OG RAR FØLELSE. SVETTER OG ER KVALM OG GANSKE SVIMMEL. ER DETTE ABSTINENSER ELLER NOE? SKAL DET VÆRE SÅNN?

HILSEN MEG.

Kvinne, 28 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Kjære deg,

Det er ikke helt uvanlig med abstinensreaksjoner i forbindelse med at man slutter på Cipramil, og symptomene kommer særlig hvis man slutter brått. De vanligste abstinens-plagene er svimmelhet, kvalme, hodepine, problemer med å koordinere bevegelser, irritabilitet og prikking i fingrene (ofte følelse av elektriske støt). Dette kan vare fra få dager og opp til 3 uker, men sjelden lenger enn dette. Man kan hindre at disse reaksjonene oppstår ved å trappe langsomt ned på Cipramil-dosen, ofte over flere uker.

Slik jeg ser det er det nærliggende å tro at symptomene dine med svette, kvalme, svimmelhet og en ”rar” følelse i kroppen har sammenheng med nedtrappingen av Cipramil. Etter all sannsynlighet vil symptomene avta gradvis i løpet av de nærmeste dagene/ukene. Hvis du har store plager av disse abstinensene kan du i samarbeid med legen din forsøke å trappe ned dosen over noe lengre tid, slik at du begynner med en lav dose igjen som du står på 1-2 uker, før du slutter helt.
Hvis plagene dine mot formodning ikke går over i løpet av 3-4 uker, eller hvis de forverres, kan det være lurt å ta kontakt med legen din slik at han/hun kan avklare om det ligger en annen årsak bak.

Lykke til videre!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn