Nedsatt lyst

Spørsmål

Jeg har en fantastisk nydelig samboer, som jeg har vært sammen med i seks år. Vi har det flott sammen, jeg elsker ham veldig høyt, og vil ikke miste ham. Men sexlivet vårt ødelegger forholdet snart. Siste tre årene har jeg mistet fullstendig lysten på sex. Dette har ført til at han har sluttet å ta initiativet, for han er så redd/lei av å bli avvist gang på gang. Han presser meg aldri til noe, men jeg ser jo hvor mye dette sårer ham. Han sier han føler seg som en "amatør" i sengen, for han klarer ikke å tenne meg godt nok til at vi klarer å gjennomføre samleie. Vi tør nesten ikke kose og kysse med hverandre lenger, for jeg føler at han forventer noe mer, og han er redd for å presse meg og for å bli avvist. (Vi har kanskje sex to-tre ganger i mnd.) Jeg kan fantasere om han når han ikke er der og ha lyst på ham, men med det samme han er der og det begynner å bli intimt, er det akkurat som om kroppen min sier nei, og lysten forsvinner like fort som den kommer. Første tre årene var sex aldri et problem, hverken psykisk eller fysisk. Nå rivner jeg i skjeden hver gang vi prøver, for jeg er for trang for ham. Jeg skjønner ikke hvorfor?? Selv om jeg en sjelden gang er skikkelig opphisset og har skikkelig lyst på ham, så ender det opp med at vi må avslutte, for det gjør for vondt. Jeg har gått til gynekolog, og hun mente jeg hadde ubalanse i bakteriefloraen, og fikk medisiner for dette. Men det skjer fremdeles. I går knakk han fullstendig sammen i gråt og fortalte at dette bryter ned selvtilliten hans, og han vet ikke om han orker å være i et forhold der det skal være sånn. Jeg skjønner ham veldig godt, vi er tross alt bare 23 år, og det kan da ikke være normalt at sexlivet skal gå så dårlig i så ung alder? Vi er begge studenter, så jeg har ikke råd til å gå til sexolog. Har hørt om et ”kvinnelig viagra” som heter Livial. Vil du anbefale det, og hvor får jeg evt tak i det? Jeg har mistet ham en gang før, og da skjønte jeg hvor mye han betyr for meg, så jeg orker ikke å miste ham igjen. Vær så snill og hjelp meg! Jeg savner det gode sexlivet der alt bare var deilig og fantastisk! Hva er det som er galt med meg??

Relevante sykdommer/medisiner: Har migrene, bruker zomig under anfallene. bruker p-ring som prev.middel.

Kvinne, 23 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Ja, jeg skjønner godt at du er fortvilet over situasjonen. Men jeg blir litt usikker på om det er det at det er smertefullt for deg når han trenger inn i deg deg som gjør at du ikke vil ha sex eller om du rett og slett ikke har lyst til å ligge med ham. Slik du beskriver det høres det ut som det er smertene i skjeden som gjør at samleie blir vondt og således gjør at du ikke orker sex. Da er det viktig at du går til den legen (gynekologen) som behandlet deg og får tatt en grundig undersøkelse. Det kan jo være en helt uskyldig infeksjon du har som gjør deg sår i skjeden. Og er du sår der - vil jo klart tanken på samleie gjøre at du mister lysten. Det høres ut som det nettopp er tanken på at det kan gjøre vondt som gjør at du ikke får lyst. Det ene følger jo av det annet.
En grunn til at du er sår kan også være at du reagerer på den p-ring du bruker. Kanskje du skal skifte til en annen form for prevensjon.
Det finnes jo også andre former for sex en samleie dette bare nevnt.
Men i alle fall ville jeg råde deg til å ta kontakt med gynekologen, og får du ikke noe svar der så skriv til meg igjen!

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn