Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Nattesvette og slapphet

Spørsmål

Medisinforgiftet (seroquel 25 mg) sommeren 2016. Siste medisin ute av kroppen før jul. Føltes bra, men fortsatt problemer med "kroppstermostaten". Våkner og svetter om nettene - flere ganger. Helt fin ved 25 grader og jevn temperatur om dagen - blir fort trett.
Det går bedre. Har prøvd med lavkarbodiett - da ble jeg like syk som jeg var da jeg fikk for mye medisin.
Hva kan jeg gjøre med dette?

Svar

Hei.

Du er altså en kvinne på 74 år, som plages med nattesvette og at du blir fort trøtt. Du lurer på hva som kan gjøres med dette. Det er selvfølgelig et særdeles godt og viktig spørsmål, som det i beste fall også finnes svar på.

Men: For å finne løsninger på et helseproblem, velge behandling e.l., så må en først ha kartlagt og vite hva en faktisk skal behandle. Dvs få stilt en eller flere diagnoser, -om det finnes. Det er helt umulig for meg å foreslå noen som helst behandling eller tiltak uten at vi vet hva dette skyldes, for det kan jo bli skivebom, om forklaringen er noe helt annet.

Nattesvette kan skyldes sykdom, i verste fall kreftsykdom også. Når jeg sier dette, så betyr det selvfølgelig ikke at jeg "tror" at du har det, men siden det er en teoretisk mulighet, så er dette noe du skal oppsøke fastlegen din for nå, for å få funnet ut hva det skyldes. Finner legen ut at det skyldes en sykdom av noe slag, så vil du få behandling for den sykdommen.

Men å forsøke behandling og tiltak uten å vite noe som helst om årsak, slik du f.eks. gjorde ved å forsøke lavkarbodiett, er nok å "skyte i blinde", og ikke en god måte å løse dette på. Finn årsak, deretter behandling / tiltak.

Husk å sjekke stoffskiftet også, hos legen din.

Håper at svaret og rådene er til nytte. Lykke til.

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-