Nakkeutløst svimmelhet

Spørsmål

Har et hos fastlege som mener jeg ikke har krystalsyken eller virus på balansen. Men har igjen fått tilbake dette med svimmelhet. Klarer ikke ta hodet nedover, får plutselig svimmel anfall når jeg går/står oppreist. Når jeg snur meg i sengen skjer det også. Noen ganger kjennes det ut som om jeg får et slag bakfra og blir nummen i hele hodet samtidig som alt snurrer rundt og jeg blir kvalm. Jeg har en prolaps i nakken mellom c6 og c7. Er stiv i muskulaturen i hele ryggen og nakken fra før. Idag har jeg en dag hvor jeg ikke klarer reise meg opp av sofaen før svimmelheten slår meg rett ned og jeg blir kvalm. Føler min egen lege ikke tror meg. Hva gjør jeg ?

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei
Ut fra det du skriver, så kan jeg være enig med fastlegen din om at det ikke dreier seg om virus på balansenerven, men krystallsyke og nakkeutløst svimmelhet bør utelukkes.
Jeg kan anbefale deg en tur til fysioterapeut, helst hos en/ei som har erfaring med svimmelhet (dette kan du spørre om når du bestiller time). Fysioterapeuten kan undersøke nakke/rygg grundig for å se om det kan være der problemet sitter (husk å nevn nakkeprolapsen!). I tillegg kan hun/han gjøre noen tester for å se om det kan være krystallsyke, som i mange tilfeller er enkelt å behandle. Når du bestiller fysio, så spør om han/hun er "avtalefysioterapeut", da betaler du kun egenandel for timen. Lykke til og god bedring!

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår tannlege, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 259,-

Haster det? Snakk med en lege via video .

Legetime via video
Ishita Barua
Ledig nå
Videokonsultasjon koster 350,-