Nakkehodepine

Spørsmål

Jobber mye og nå tror jeg at det har fått konsekvenser. Er veldig stiv i nakken og føler innimellom et slags press i hodet. Har målt blodtrykk og det er 135/85 så det er trolig ikke det. Lurer på om stiv nakke kan føre til at blodtilførselen til hodet blir hindret slik at jeg blir "gåen" og svimmel. Spesielt de siste dagene har det vært ille. Har samtidig kjørt mye bil, noe jeg sjelden gjør, og mistenker at det kan ha bidratt. Føler meg aldri ordentlig uthvilt.
Er ellers i middels bra form, men har hatt et par episoder med hjertebank i forbindelse med squash spilling, noe jeg tror skyldes overanstrengelse..

Mann, 30 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Jeg tror ikke stiv nakke vil påvirke blodtilførselen til hjernen på noe vis. Imidlertid er det velkjent at stiv nakke kan gi hodepine, selv om mekanismen for dette ikke er helt klarlagt. Spenninger i muskulaturen er nok den mest vanlige årsaken til hodepine, og denne sorten hodepine kalles gjerne tensjonshodepine eller spenningshodepine.

Hvis du jobber mye, er stresset, kanskje har dårlig arbeidsstilling og dårlige rutiner for avspenning og variasjon i arbeidet, lite frisk luft, spiser uregelmessig og drikker for lite væske er det ikke unaturlig at du får smerter i skuldre, nakke, korsrygg og hodet.

Hvis plagene vedvarer uten at du klarer å se noen sammenheng mellom ting du gjør og de plagene du får, bør du snakke med fastlegen din.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 259,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn