Muskelstrekk etter et nys

Spørsmål

Står ved bilen, vrir kroppen mot høyre og nyser plutselig. Får da akutt smerte i venstre del av magen. Skikkelig vondt. Helt ute på siden. 10 cm under ribbeina. Navlehøyde helt ute på siden. Er selvsagt muskelstrekk på et vis, men har aldri opplevd lignende før. Ganske vondt nå 3 timer etterpå. Om jeg spenner musklene - vondt. Om ikke- fortsatt vondt, men ikke så vondt. Hva gjør man? Is? Hvile? Lege? Kan bli en lang natt. Mann 40, 100 kg. OK trent, men lang pause nå pga kneskade.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Jeg er helt enig med deg i at det er nesten umulig å tenke på noe annet enn en muskelstrekk / -rift som årsak til dette. Hadde det vært høyere opp, kunne vi ha lagt til ribbeinsbrist som mulig / tenkbar diagnose også.

Uansett så er her ingen tiltak som kan eller må gjøres her. Lege vil ikke kunne bidra med noe annet enn smertestillende tabletter.
Men det kan jo kanskje være aktuelt, dersom reseptfrie smertestillende i maksdoser ikke hjelper deg. Start derfor med å ta f.eks. paracetamol 500 mg 2 tabl 3-4 ganger daglig. Hjelper det godt nok, så bruker du det til du blir bedre. Hjelper det ikke godt nok så tar du kontakt med lege for å få sterkere reseptpliktige medisiner som du kan bruke til det blir bedre.

Is: Jeg ser ikke for meg at det kan hjelpe i særlig grad her. Men du kan saktens forsøke, det skader jo ikke.

Hvile: Ikke egentlig "hvile" som sådan, men en grei regel er å la smerten styre aktivitetsnivået. Det gjelder alt av vondter i kroppen. Du kan gjøre så mye du vil at det som ikke gjør spesielt vondt, men det som gjør vondt kan du la være å gjøre.

Dette vil jo garantert gå over igjen, så en god hjelp vil nok være å trøste seg med at det er forbigående, og å holde ut.
God bedring.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-