Muskelknute på halsen?

Spørsmål

hei!
har fått to runde kuler på halsen,ene er større enn den andre. Har hatt de fire dager nå,de første dagene var de ømme. Masserer og smører på eis-gel,og synes de virker mindre..Lurer på hvordan en muskelknute kjennes og ser ut,eller om det er lurt å kontakte lege??

Kvinne, 18 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

En muskelknute er ikke en knute i form av en kul, men er mer en billedlig betegnelse på en stiv del av en muskel/muskulatur, feks i nakken, ryggen. (det finnes imidlertid muskelknuter på livmoren som er en godartet form for svulst).

Når du kjenner kuler på halsen er det derfor neppe muskelknuter. Mer sannsynlig er det opphovnede lymfeknuter, som regel på grunn av en infeksjon i hals/munn, hoderegionen.

Slike knuter er godartede når de er en reaksjon på en infeksjon, men også mer alvorlige sykdommer kan gi kuler på halsen, som feks kreft. Hvis kulene vokser og ikke vil gå tilbake i løpet av relativt kort tid, bør du la en lege se på dem. At de er ømme og kom relativt plutselig taler imidlertid mer mot såkalte reaktive lymfeknuter.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 289,-