Har du spørsmål til legen?

Doctor photo

Har du spørsmål til legen?

Skriv anonymt til en av våre spesialister og få svar innen én eller tre dager. Send spørsmål nå!

Muskel-/senebetennelse?

Spørsmål

Hei.

Har hatt en form for stikkende smerte på innsiden av albuen, både på under- og overarm. Får ikke vondt av å ta på området, men får vondt av å "grave" for å lete etter punktet/punktene. Er veldig vondt når jeg enten strekker ut arma, eller trekker den mot meg(som om man flekser). Kjenner også at det er vondt bare ved bevegelse. Får ikke direkte vondt av å løfte ting, men kjenner en rar bevegelse inni underarma som om noe "løfter" seg. Ved bråe bevegelser om natta våkner jeg og må stå opp å gå meg en tur for at smertene skal roe seg ned. Lurer veldig på hva dette kan være for noe. Løfter en del tunge løft på jobb da jeg er industrirørlegger, men kjente ikke smertene før flere timer etter jeg kom hjem fra jobb nå før helga. Har hatt dette nå siden torsdag(da jeg tok helg). Det har ikke vært noen tegn til forbedring.

Spørsmålene mine er som følger: Hva kan dette være? Hvor lang tid tar det eventuelt før det begynner å bli bedre? Blir det verre om jeg drar på jobb nå etter helga?

Svar

Hei.

Du er en ung og frisk mann i et fysisk krevende yrke, og du har hatt smerter i albueområde i 3-4 dager. Du har ikke vært utsatt for noen akutt skade.
Sitt spørsmål er "hva kan dette være?"
På bakgrunn av den informasjonen jeg oppsummerer ovenfor, så er det veldig vanskelig å tenke seg noe annet enn at dette er muskulære plager, altså fra muskler/sener/senefester, f.eks. en tennisalbue-variant.

Slik ser en oftere i yrker hvor en bruker armene mye og tungt, slik du har gjort. Og din unge alder, og symptomenes korte varighet gjør også at det er lite aktuelt å tenke på andre diagnoser / forklaringer.

Jeg kan selvfølgelig ikke stille noen sikker diagnose over nett uten å undersøke deg, så om du ønsker en bekreftelse på denne diagnosen, så må du ta en tur til fastlegen din.

Så spør du om hvor lenge slikt varer før du begynner å bli bedre, og om det blir verre om du går på jobb.
Dette er individuelt, og ikke minst svært avhengig av jobben og belastningen der.

Dersom du merker at det du gjør på jobben, gjør vondt å gjøre, evt forverrer plagene, så fortelle dette deg at det vil vare lenger om du fortsetter å utsette deg for det, mao. snakker vi da om en evt sykmelding, for å avlaste dette.
Den eneste egentlig effektive behandling av muskel-/senebetennelser, er tid, og det å unngå de aktiviteter som har ført til betennelse i utgangspunktet.

Hvor lenge det vil vare, vil avhenge fullstendig av om du belaster eller ikke belaster de vonde muskler/sener. Det kan da vare alt fra dager til uker og måneder, avhengig av om du tar hensyn til belastende og utløsende årsaker, jfr ovenfor.

God bedring!

Annonse

Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Spør vår fagperson, eller en av våre andre spesialister, og få svar innen 3 dager.

Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Få svar innen 3 dager for 299,-