Mulig alvorlig sykdom, må til lege snarest

Spørsmål

Hei. Eg kom hjem med fly fredag veldig seint. Men lørdag var bein og venstre siden av magen vond. Men venstre siden av magen ble veldig blå og gul. Var rød stripe som om noen hadde klort meg. Akkurat som noen har slått meg. Er det noe viktig, eller kan eg slappe av og ikke tenke til reiser til min legeerklæring også kvalm og svetter mye. Vil unngå å gå til min lege.

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei.

Du er en mann på 59 år, som har fått vondt i et bein og i venstre side av magen. Det var etter en flytur. Da er vi nødt på å tenke på muligheten for blodpropp i leggen. Dette er noe som defintivt skal legeundersøkes, så pga denne muligheten bør du snarest til lege. Når du ringer for å bestille time, må du si at det kan dreie seg om mulig blodpropp i leggen, for da får du / skal du få time med en gang.

Så skriver du noe om en rød stripe. Jeg kan naturligvis ikke si noe sikkert om dette uten å undersøke deg og å se stripen, men generelt så er en rød stripe i huden noe en kan se ved infeksjoner som forverrer seg i retning sepsis / "blodforgiftning". Dette er også en mulighet, og nok en grunn til at du skal til lege nå.

Videre har du blå og gul misfarging av huden på magen, som om noen hadde slått deg, uten at du vet årsaken, og du er kvalm og svetter mye. Alt i alt høres du slett ikke frisk ut, og det er fullt mulig at du kan være alvorlig syk.

Derfor er du som sagt aldeles nødt til å gå til legen din nå snarest, selv om du ikke egentlig ønsker det.

Lykke til.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-