Mormor melder oss til barnevernet

Spørsmål

mormor truer med barnevern for å se barnebarna...min mor er manisk depressiv og har personlighetsforstyrrelse,derfor nekter jeg henne og treffe barnebarna sine,fordi jeg er redd for hva hun kan si/gjøre i nærheten av dem. Vi har også brutt kontakt med barnas farmor,fordi min datter på 4 år har fortalt at overnevnte har slått henne i ansiktet da hun sov der en natt. Dette har jeg ikke politianmeldt pga min datter har hatt det vondt nok pga dette,og jeg har lovet henne at hun skal slippe og snakke om det igjen. Min mor har sagt at hun nå skal ta kontakt med farmoren og at de skal kontakte barnevernet for å få se barnebarna igjen. Jeg er fortvilet,hva kan jeg gjøre for å stanse dette,det tar på hele familien...

Kvinne, 26 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Verken mormor eller farmor eller noen andre enn mor og far har rett til å treffe ungene. Imidlertid forstår jeg jo at dette vil bli svært vanskelig å takle hvis de ikke godtar at de ikke får treffe barna.

Selv om det er på eventuelt feil grunnlag, så er det en belastning å bli meldt til barnevernet og måtte forholde seg til forespørsler derfra. Hvis bestemødrene utgjør et reellt problem for dere er det selvfølgelig mulig å anmelde dette og få en rettsavgjørelse på at de skal holde seg unna. Men, dette vil også være en belastende prosess og vanskelig å håndheve.

Er det ikke mulig å løse denne konflikten på en diplomatisk måte? Kan kanskje familievernkontoret hjelpe dere med å få en avslutning på de konfliktene som er problemet?

Jeg kjenner jo ikke detaljene her, men en manisk-depressiv lidelse er jo ikke noe som vanligvis setter folk ute av stand til å forholde seg til barn. Farmor har imidlertid ingen rett til å slå barnebarnet sitt, og det må dere gjøre klart at dere ikke aksepterer på noen måte.

Jeg har ikke noe godt svar på spørsmålet ditt, uansett er dette en belastende situasjon for alle parter. Jeg synes i utgangspunktet likevel at en diplomatisk løsning vil være mest fornuftig.

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-