Migrenemedisiner på feriereiser

Spørsmål

Hei, jeg skal til Portugal, Hellas og videre til Tyrkia i sommer. Trenger jeg noen som helst attest på disse medesinene?! Jeg skal være borte i 2 uker..

Sykdommer: Migrene med aura
Medisiner: Indreral Retard
Zomig

Mann, 18 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

I ditt tilfelle trenger du ingen attester. Dette dreier seg ikke om medisiner som står på noen lands liste over narkotika. Men du må ha med medisinene i originalpakning, med ditt navn på etiketten fra apoteket.

Hadde du brukt sterke smerttestillende medisiner, såkalte A- og B-preparater ville det vært problematisk å ta dem med utenfor Schengenområdet. Innenfor Schengenområdet kan man ta med seg A- og B-preparater for inntil en måneds forbruk, om man har med en såkalt Schengenattest, som apotekene utsteder. Portugal og Hellas er Schengenland, men Tyrkia er det ikke. Om man får sin lege til å skrive ut en attest har den ingen formell gyldighet, da vi ikke har myndighet til å gi deg lov til å ta med slike medisiner. Riktig ille kan det gå om man bruker stoffer som er forbudt i det landet man kommer til, det gjelder for eksempel Rohypnol i USA. Bruker man slike preparater er nok det mest forsiktige å enten la være å ta med slike medisiner, eller søke mottagerlandets helsemyndigheter i god tid om tillatelse til å innføre dem til eget forbruk for det aktuelle tidsrommet. Men i ditt tilfelle skal det ikke være noe problem.

Vent litt. Fikk du ikke svar på det du lurte på?

Send inn ditt spørsmål nå, og få svar fra en lege på mail innen 3 dager fra kr. 199,-.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Skriv inn spørsmålet her:
0/2000 tegn