Merkelig MR-svar

Spørsmål

jeg forstår ikke dette svaret som jeg fikk etter MR undersøkelse kan Dere være så vennlig og overstte dette slik at jeg kan forstå det som er skrevet, og eventuelt hvilken behandling og hvor jeg eventuelt kan få hjelp?? :
" MR Venstre håndledd: Det er sequele etter distal radius fractur. Fracturen er tihelet med en del dorsal feilstilling. Det er 106 graders dorsal vinkling mellom proksimale og distale radius fragment. I tillegg til dette sees ruptur i TFC (triangulærbrusken). Rupturen ligger ulnart ved prosessus styloideus ulanfstet av TFC. Caput av ulna ligger noe volart med subluksasjon i distale radioulnarledd. Dette kan være på grunn av dorsale feilstilling av radius. Ellers sees ingen betydelig forkortning mellom distale radius og ulna. Ingen holdepunkt for tendovaginitt. Ingen benmargsødem. Det er ingen overbevisende tegn til sudax dystrophi. Normale forhold ved nevrovaseulære strukturer. Ingen oppfylning eller forandring i carpal tunnel.
R: SEQUELE ETTER DISTAL RADIUS FRACTUR. FRACTUREN ER TILHELET I FEILSTILLING MED EN BETYDELIG DORSAL AKSEKNEKK. SUBLUKSASJON I DISTAL RADIOULNARLEDD MED RUPTUR I TFC.

Kvinne, 38 år

Kommersiell tjeneste fra Lommelegen:

Har du spørsmål om din egen helse?

Spør en spesialist i dag og få svar allerede i morgen

Svar

Hei!

Jeg synes det er uhensiktsmessig og unødvendig at slike svar sendes til pasienten. Ikke for at man skal holde noe skjult for den det gjelder, men fordi terminologien og språkbruken er helt spesiell og avansert for å gi nøyaktige anatomiske beskrivelser som ortopeden eller en annen spesialist kan forstå.

Den legen som bestilte undersøkelsen har ansvaret for å gi deg en forklaring på hva dette betyr og til å ta konsekvensen i form av en evt henvisning videre til ortoped.

Kort oppsummert står det: Du har tidligere hatt et brudd ytterst i en underarmsknokkel, denne har grodd i feil stilling. Dessuten er det en sprekk i en bruskpute som ligger i håndroten. Det er ingen tegn til seneskjedebetennelse eller betennelse/ødem(hevelse) i benstrukturen.

Om dette skal gjøres noe med eller ikke kommer helt an på hva du bruker hånden til og hvor mye smerter du har. Det er ortopeden på ditt lokalsykehus som må ta stilling til dette sammen med deg og fastlegen din. Fastlegen din kan henvise deg dit, eller evt til et sykehus med kortere ventetid (fritt sykehusvalg)

Har du spørsmål om Allmennmedisin?

Spør en av våre spesialister og få svar innen 1 – 3 virkedager.

  • Få skriftlig legesvar på mail
  • 100 % anonymitet
  • 30 leger fra 10 ulike fagfelt
Still et spørsmål
Brynjulf Barexstein ALLMENNLEGE
Pris fra 259,-