Meningokokksykdom i Uganda

Spørsmål

Hei Lommelegen i Norge! Jeg er i Kampala og forsoker a fa kontakt pa langsomme telefonlinjer. Jeg skal om fire dager reise til et omrade der det er smittsom hjernehinnebetennelse her i Uganda. Jeg fikk vaksine mot A og C i gar, men de sa at det tar 10 dager for den virker. Er det trygt for meg å reise til det omradet for det? Hadde satt stor pris pa a fa svar.

Mann, 43 år

Svar

Du er ikke beskyttet før etter 10 dager, men risikoen for å få smittsom hjernehinnebetennelse er størst for barn og ungdom, og liten når man er over 25 år. Derfor synes jeg ikke det er uforsvarlig å reise dit. Men du må søke lege raskt om du skulle få feber eller plutselig føle deg syk.